Predstavljena monografija „50 godina Brodskog harmonikaškog orkestra“

 NASLOVNA resize

Danas je u sklopu programa 8. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy predstavljena Monografija „50 godina Brodskog harmonikaškog orkestra“ autorica Sanje Nuhanović i Gabrijele Blekić.

Monografija je vrijedan prilog kulturnoj povijesti i predstavlja dosad neistraženu problematiku fenomena harmonikaškog orkestra te kao takva je svojevrstan model za buduća slična istraživanja. Isto tako zbog svoje odgojno-obrazovne funkcije doprinos je i u edukaciji mladih i studenata. Karakterizira je znanstvena i literarna izvrsnost, a zbog svog jednostavnog jezika i raznovrsnosti pristupa kroz novinske isječke, fotogaleriju i dirljive komentare članova orkestra, zanimljiva je znanstvenoj i glazbenoj laičkoj javnosti, odnosno od stručnih i znanstvenih krugova do onih kojima je glazba i harmonika važna i svih građana. Sadrži pet poglavlja, a osim kronologije postojanja i rada tijekom pola stoljeća, ima posebno poglavlje o festivalu harmonike te isto tako cijelo jedno poglavlje o osnivaču i dugogodišnjem voditelju Beli pl. Panthyiju kojeg su se emotivnim riječima danas prisjetile autorice knjige.

Predsjednik Brodskog harmonikaškog orkestra Siniša Panthy zahvalio se svima koji prate rad i podržavaju orkestar te se ujedno zahvalio i Gradu Slavonskom Brodu na kontinuiranoj i značajnoj potpori pa je tom prilikom gradonačelniku Mirku Duspari uručio prvi tiskani primjerak monografije.

Cijeli događaj upotpunile su dvije izvrsne glazbene izvedbe mladih harmonikaša što su mnogobrojni posjetitelji, obožavatelji harmonike i orkestra prisutni na predstavljanju monografije u Gradskoj knjižnici, nagradili glasnim i dugim pljeskom.

 

Ostale vijesti

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica OBAVIJESTI Vijesti Predstavljena monografija „50 godina Brodskog harmonikaškog orkestra“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.