Članci

Brod - grad iz bajke

Poštovani,
Zanima me u kojoj fazi je projekt "Brod - grad iz bajke"? Pošto je od postavljanja zadnje skulpture prošlo skoro godinu i pol dana, nisam siguran je li se od projekta odustalo. 

Unaprijed hvala na odgovoru.
 
ODGOVOR: 7.11.2012.
 
Poštovani, 
Projekt "Grad Brod - grad iz bajke" je u vrijeme svoga predstavljanja Gradu Slavonskom Brodu (2006.) bio prihvaćen kao kvalitetan projekt s čijom bi se realizacijom doprinijelo kulturnom razvitku grada Broda. Tijekom predstavljanja projekta navedeno je da će jedan dio sredstava osigurati Grad dok će se drugi dio, zbog kvalitete projekt, osigurati putem donatora. 

Potpisani su Ugovori s kiparima za izradu skulptura. Realizaciji se pristupa na način da se prvo izrade skice skulptura, zatim slijedi izvedba u glini, izrada većih skulptura u gipsu, a posljednji korak je naravno lijevanje skulptura u bronci.

Kako su cijene izlijevanja skulptura bile znatno više od početno planiranih, a istovremeno su izostala bilo kakva donatorska ulaganja, Grad Slavonski Brod je u skladu s mogućnostima u 2010. godini financirao izlijevanje skulpture Potjeha akademske kiparice Ljubica Buble-Dragojević, dok je u 2011.godini financirano izlijevanje skulpture "Djed Neumika i Lutonjica Toporko" akademskog kipara Nikole Vrljića.  

U ovom trenutku ipak moramo istaknuti da je u uvjetima gospodarske krize Grad proračunska sredstva usmjerio na najnužnije potrebe i projekte koji su neophodni za normalno funkcioniranje Grada.  Grad Slavonski Brod nije odustao od projekta „Grad Brod - grad iz bajke" nego se odlučio za jedan racionalniji pristup njegovoj realizaciji primjeren situaciji u kojoj se nalazimo. 
 
S poštovanjem,
Upravni odjel za društvene djelatnosti 

Rijesen.gif

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.