• Bazeni1
  • Bazeni2
  • Halajko
  • Halajko2
  • Hebrang
  • Svaciceva
  • Podvoznjak
  • Tintilinic
  • Tržnica1

Objave za medije

Slavonski Brod ponovno dobio najvišu ocjenu za otvorenost proračuna građanima

Grad Slavonski Brod danas je dobio četvrtu nagradu za transparentnost u razdoblju od posljednjih pet godina. Naime, nakon nagrade za najtransparentniji gradski proračun 2010. godine, te nagrada za transparentnost i odgovornost tijela lokalne i regionalne samouprave 2011. i 2014. godine, danas je Institut za javne financije predstavio rezultate istraživanja o transparentnosti proračuna jedinica lokalne i regionalne samouprave, prema kojem je Slavonski Brod s ocjenom „odličan“ ponovno među najboljim gradovima u Hrvatskoj.

Za razliku od prethodnih istraživanja, ove godine su po prvi put obuhvaćene sve županije, gradovi i općine, odnosno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj, čija je transparentnost ocjenjivana ocjenama od 0 do 5.

„Ovo priznanje Instituta za javne financije rezultat je sustavne otvorene komunikacije Gradske uprave s građanima. Želimo da građani imaju na raspolaganju što više informacija o proračunu Grada Slavonskog Broda, o tome kako se i na što troše proračunom planirana sredstva, te da u konačnici dostavljanjem svojih prijedloga i mišljenja i sami sudjeluju u njegovom kreiranju“- istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara.

Uz detaljne informacije o proračunu za tekuću godinu te o izvršenju proračuna, na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda objavljen je i pojednostavljen proračunski vodič za građane te obrazac putem kojeg mogu dostaviti svoje prijedloge Gradskoj upravi. Kako bi građani imali uvid u odluke koje se donose na sjednicama Gradskog vijeća, na web stranicama Grada objavljeni su i tonski zapisi održanih sjednica, a građani mogu slušati i njihov izravan radijski prijenos ili prijenos putem live-streama.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i prvi je korak prema pozivanju na odgovornost za prikupljanje i trošenje javnog novca. Rezultati istraživanja su u cijelosti objavljeni na internetskim stranicama Instituta za javne financije (http://www.ijf.hr/upload/files/file/newsletter/97.pdf) .

 

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Slavonski Brod ponovno dobio najvišu ocjenu za otvorenost proračuna građanima

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.