• Bazeni1
  • Bazeni2
  • Halajko
  • Halajko2
  • Hebrang
  • Svaciceva
  • Podvoznjak
  • Tintilinic
  • Tržnica1

Znameniti Brođani

Mirko Marković

Mirko Marković (Slavonski Brod, 1929.) gimnaziju je završio u Zagrebu, studirao je arhitekturu, a potom geografiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, gdje je doktorirao 1964.

Od 1961. je radio u Zavodu za etnologiju Hrvatske akademije, a od 1974. je bio upravitelj Etnološkog zavoda i tajnik Akademijina Odbora za narodni život i običaje. Zajedno s akademikom Andrijom Mohorovičićem uređivao je Zbornik za narodni život i običaje.
Proučavao je obilnu arhivsku građu, naročito karte i planove naselja te prikupio opsežnu i dotad nepoznatu građu. Veliki opus u njegovom znanstvenom radu činile su publikacije koje dotiču hrvatsku povijesnu ili kulturnu geografiju. Temeljito je pregledao i proučio veliku Kartografsku zbirku Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu te o toj zbirci napisao iscrpan prikaz s ocjenom njezinih rariteta.
Izradio je desetak zavičajnih karata hrvatskih većih gradova i okolnih krajeva, objavio oko dvije stotine stručnih i znanstvenih radova, među kojima i desetak opsežnijih knjiga. Najviše se bavio proučavanjem prošlosti hrvatskih naselja, starih zemljovida i planova te migracijama stanovništva.
Njegovo kapitalno djelo je "Descriptio Croatie" (1993.), plod njegova tridesetogodišnjeg rada, do danas najpotpuniji i najširi panoramski pregled kartografije Hrvatske i hrvatske kartografije od početaka pa do kraja 19. stoljeća. Drugo važno djelo bilo mu je "Descriptio Bosnae et Hercegovinae" (1998.), a treće "Hrvatski gradovi na starim planovima i vedutama" (2001.)

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.