Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Upozorenje građanima; koncentracija sumorovodika u zraku 18 puta veća od dopuštene!

pozorenje građanima; koncentracija sumorovodika u zraku 18 puta veća od dopuštene!

Jutros u 8,00 sati u Slavonskom Brodu je izmjerena koncentracija sumprovodika u zraku osamnaest puta veća od granične vrijednosti- 126,3 µg/m3. U pitanju je najveća koncentracija sumporovodika ikad zabilježena na mjernoj postaji u Slavonskom Brodu. Čak i u ovom trenutku koncentracija sumporovodika je deset puta veća od granične vrijednosti. Podsjetimo granična satna koncentracija za sumporovodik iznosi 7 µg/m3.

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda ovim putem upozorava sve građane da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to ne moraju, a upozorenje se posebno odnosi na djecu, starije građane, te osobe s bolestima respiratornog sustava.

Nakon što su zabilježene katastrofalno visoke koncentracije sumporovodika u zraku Grad Slavonski Brod odmah je uputio oštro prosvjedno pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, te predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović. Istovremeno, predsjedniku Republike Hrvatske dr.sc. Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću Grad je uputio zahtjev za zaštitom zdravlja svojih građana.

Niti jedan od razgovora vođenih na temu ovog međudržavnog ekološkog problema još uvijek nije polučio konkretne rezultate, a cijelo to vrijeme građani Slavonskog Broda udišu onečišćen zrak.

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Upozorenje građanima; koncentracija sumorovodika u zraku 18 puta veća od dopuštene!

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.