Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Grad Slavonski Brod ustrajan je u borbi i podržava svaku akciju protiv onečišćenja zraka

Grad Slavonski Brod ustrajan je u borbi i podržava svaku akciju protiv onečišćenja zraka

U posljednjih godinu dana Gradska uprava Grada Slavonskog Broda nastavila je činiti sve u okviru svojih ovlasti kako bi se spriječilo onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu. Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša upozorava Ministarstvo zaštite okoliša na svako i najmanje prekoračenje graničnih vrijednosti onečišćujućih tvari u zraku. Alarmantno je da postoje razdoblja i od po nekoliko tjedana kada se takvi dopisi šalju gotovo na dnevnoj bazi.

Prije točno godinu dana nekoliko tisuća Brođanki i Brođana okupilo se na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u mirnom prosvjedu za čist zrak. Cijela Hrvatska tada je doznala za veliki ekološki problem uzrokovan radom Rafinerije nafte Brod s kojim Brođanke i Brođani, na žalost, žive i danas. Upravo zbog problema onečišćenja zraka gradonačelnika Mirka Dusparu posjetio je i predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović te predstavnici Hrvatskog helsinškog odbora. Gradska uprava o cijelom je slučaju obavijestila i relevantne ekološke udruge s područja Europske Unije.
Unatoč svim nastojanjima zrak u našem gradu danas je jednako onečišćen. Ipak, Grad Slavonski Brod i dalje će ustrajati u rješavanju ovog problema te, kao i do sada,podržati svaku hvalevrijednu akciju kojoj je cilj spriječiti daljnje onečišćenje zraka.

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Grad Slavonski Brod ustrajan je u borbi i podržava svaku akciju protiv onečišćenja zraka

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.