• 1.jpg
  • 20.jpg
  • 2.jpg
  • 5.jpg
  • 12.jpg
  • 7.jpg
  • 19.jpg
  • 14.jpg
  • 17.jpg

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Problem onečišćenog zraka u Slavonskom Brodu mora se što prije riješiti

Ponovno zabilježeno onečišćenje zraka; povišena koncentracija sumporovodika u zrakuStanovnici Slavonskog Broda već su godinama izloženi problemu onečišćenog zraka i unatoč svih nastojanjima i aktivnostima usmjerenim na njegovo rješavanje, Brođani i Brođanke i dalje udišu onečišćen zrak. Od 2009. godine Grad Slavonski Brod ustraje na rješavanju ovog ekološkog problema, te istovremeno podržava sve akcije i inicijative, čiji je cilj omogućiti stanovnicima Slavonskog Broda čist i zdrav okoliš. Gradonačelnik Mirko Duspara tako je podržao i Građansku inicijativu- udrugu za zaštitu okoliša i prirode, odnosno njihov apel ponovno upućen svim državnim institucijama, o kojih se traži hitno rješavanje brodskog problema onečišćenog zraka.

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda i dalje svakodnevno obavještava Ministarstvo zaštite okoliša o prekoračenjima graničnih vrijednosti onečišćujućih tvari u zrak, te traži hitno rješavanje problema onečišćenog zraka. Grad Slavonski Brod je omogućio i prostor za postavljanje pokretne mjerne postaje na Gradskim bazenima, te je osigurao zemljište za drugu mjernu postaju u Slavonskom Brodu. Na žalost, nove mjerne postaje samo su potvrdile da je kvaliteta zraka u našem gradu ostala loša, a velike koncentracije sumporovodika, benzena i lebdećih čestica i dalje su prisutne u zraku.

Iako je riječ o međudržavnom ekološkom problemu, o kojem mogu pregovarati samo nadležna ministarstva dviju država, on se mora riješiti što prije. Slavonski Brod danas je najveći grad na granici Europke Unije, a njegovi stanovnici već godinama udišu onečišćen zrak.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Problem onečišćenog zraka u Slavonskom Brodu mora se što prije riješiti

Digitalna pisarnica

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

SMS-om na broj:
099 730 27 12

Upute:
U sadržaj poruke utipkajte pin.

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upute:
U polje Subject/Predmet unesite pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.