• Bazeni1
  • Bazeni2
  • Halajko
  • Halajko2
  • Hebrang
  • Svaciceva
  • Podvoznjak
  • Tintilinic
  • Tržnica1

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu; gradonačelnik zatražio pomoć od Kluba zastupnika Zelenih/EFA u Europskom parlamentu

rafinerija1Gradonačelnik Mirko Duspara uputio je dopis Klubu zastupnika Zelenih/EFA u Europskom parlamentu od kojih je u ime 100.000 građana Slavonskog Broda i okolice zatražio pomoć u rješavanju problema onečišćenja zraka.

Gradonačelnik je u upućenom dopisu ponovno naglasio da je Bosna i Hercegovina danas u procesu pristupanja Europskoj Uniji što za nju, po prvi puta, donosi obvezu usklađivanja i okolišnog zakonodavstva s europskim. Iako Grad Slavonski Brod podržava ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku Uniju, to je postupak koji će trajati još godinama, a građani Slavonskog Broda više ne mogu čekati. Upravo iz tog razloga apelirao je na pomoć pedeset zastupnika Kluba zelenih u Europskom parlamentu, čije iskustvo, bilo da je riječ o organiziranju civilnog društva ili političkom djelovanju, zasigurno može pomoći u rješavanju ovog najvećeg ekološkog problema u Hrvatskoj.

Na žalost, ovih dana je ponovno vidljivo kako pojedinci problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu koriste u svrhu prikupljanja političkih bodova. Tako se primjerice, proziva Grad Slavonski Brod za nepravovremeno izrađivanje Akcijskog plana poboljšanja kvalitete zraka, a za koji je poznato kako će se njegove mjere provoditi samo na razini Slavonskog Broda. Mjere propisane Akcijskim planom neće se odnositi na Rafineriju kao glavni izvor onečišćenja zraka, a rješenje ovog međudržavnog ekološkog problema je i dalje u rukama nadležnih ministarstava Vlade Republike Hrvatske.

Dopis gradonačelnika Klubu zastupnika Zelenih/EFA u Europskom parlamentu

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu; gradonačelnik zatražio pomoć od Kluba zastupnika Zelenih/EFA u Europskom parlamentu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.