Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Grad ponovno upozorava nadležno ministarstvo na probleme u radu mjernih postaja

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša ovog je tjedna ponovno dopisom upozorio Ministarstvo zaštite okoliša, Hrvatsku agenciju za okoliš i prirodu te Državni hidrometeorološki zavod na sada već učestali problem u radu mjernih postaja u Slavonskom Brodu koje ne mjere koncentracije pojedinih onečišćujućih tvari u zraku. Tako na mjernoj postaji Slavonski Brod- 2 od 24. rujna 2016. nema podataka za CO, H2S, SO2 te lebdeće čestice PM10, a posljednjih nekoliko mjeseci nisu dostupni niti podatci za benzen. Također, na mjernoj postaji Slavonski Brod -1 od 19. rujna 2016. koncentracije svih onečišćujućih tvari se ne prikazuju svakog sata, već svaka 3-4 sata.

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša je od početka godine u više navrata dopisom upozorio Ministarstvo zaštite okoliša na problem rada mjernih postaja u Slavonskom Brodu. Tijekom posljednje četiri godine ministarstvu je poslano više od sto i sedamdeset dopisa vezanih uz problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Grad ponovno upozorava nadležno ministarstvo na probleme u radu mjernih postaja

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.