Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Više od 4 000 građana okupilo se na prosvjedu protiv zagađenja zraka

IMG 1556Više od 4 000 građana grada Slavonskog Broda danas je još jedanput upozorilo na alarmantno zagađenje zraka koje uzrokuje Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu. Naime, povodom 8. godišnjice rada prekosavske Rafinerije, aktivisti udruge Eko-Integral te građani okupljeni oko Facebook skupina "Brođani za Brod" i "Ne dajmo da nas truju" organizirali su mirni prosvjedni skup na kojemu su istaknuli sedam zahtjeva kako bi se ovaj problem napokon riješio. Jedan od najvažnijih i posebno istaknutih zahtjeva je da se donese plan modernizacije i plinofikacije Rafinerije koji će onemogućiti zagađenje zraka u ovim količinama koja više nisu prihvatljiva te da se već tijekom sljedeće godine krene s njegovom realizacijom.

Slika prosvjeda, koju je prenijela većina medija, poslala je poruku da je Brođanima dosta zagađenog zraka, te da apeliraju na sve nadležne institucije da riješe ovaj međunarodni ekološki problem. Građani su danas ponovno dokazali da su jedinstveni i ustrajni te da mogu uspjeti u namjeri da se njihov glas čuje, a Grad Slavonski Brod će i dalje ustrajati u rješavanju ovog problema te, kao i do sada, podržati svaku hvalevrijednu akciju kojoj je cilj spriječiti daljnje onečišćenje zraka.

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Više od 4 000 građana okupilo se na prosvjedu protiv zagađenja zraka

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.