Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Gradonačelnik zatražio od JANAF-a podatke o kvaliteti nafte koju distribuira Rafineriji nafte Brod

zgradagradskeupraveGradonačelnik Mirko Duspara danas je uputio dopis predsjedniku Uprave JANAF-a od kojeg je zatražio podatke o postupku kontrole i kvaliteti nafte koju ova državna kompanija kroz svoj naftovod distribuira Rafineriji nafte Brod te dostavu pravilnika kojim su definirana ova pitanja.

Od 2008. godine, kada je Rafinerija započela s radom, oko 160.000 ljudi Slavonskog Broda i okolice udiše onečišćen zrak i to najviše sumporovodikom. Njegov najveći izbor, što je dokazano i studijom Instituta za medicinska istraživanja, je upravo Rafinerija nafte Brod. Stoga je gradonačelnik upozorio Upravu JANAF-a na ozbiljne zdravstvene posljedice kojima su građani svakodnevno izloženi udisanjem onečišćenog zraka građani, a što potvrđuje i velik broj osoba koje su posljednjih godina oboljele od malignih bolesti među kojima je nažalost najveći broj djece.

Početkom mjeseca gradonačelnik je na iste alarmantne podatke dopisom upozorio i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te i predsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova, od kojih je zatražio da se Vlada RH aktivno uključi u postupak izdavanja ekološke dozvole Rafineriji nafte Brod, koja ističe početkom prosinca, te na taj način spriječe daljnje trovanje građana Slavonskog Broda i okolice. Odgovor do danas nije stigao.

 Dopis Upravi JANAF-a

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Gradonačelnik zatražio od JANAF-a podatke o kvaliteti nafte koju distribuira Rafineriji nafte Brod

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.