Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Sastanak s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša na temu zagađenja zraka ponovno bez konkretnih zaključaka i mjera

IMG 5187

 Na inicijativu Ministarstva zaštite okoliša i energetike danas je u zgradi Gradske uprave održan sastanak na temu zagađenja zraka u Slavonskom Brodu kojem su uz gradonačelnika Mirka Dusparu i predstavnike Gradske uprave prisustvovali državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, načelnik Sektora za zaštitu zraka, tla i mora Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Stipetić, voditelj Službe za energetsku politiku, strategiju i projekte Ministarstva gospodarstva Vjekoslav Jukić, članovi Građanske inicijative za čist zrak Peter Tor- Đerđ, Javorka Jokić i Hrvoje Gačić, te predstavnici Brodsko -posavske županije na čelu s pročelnikom Županijskog upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Miroslavom Jarićem.

Sastanak organiziran na dan kada ističe rok za ispunjenje zahtjeva iznesenih na velikom prosvjedu građana Slavonskog Broda nije donio nikakve konkretne rezultate i mjere. Naime, osim što do danas nije ispunjen niti jedan od zahtjeva koje je Građanska inicijativa ranije uputila Vladi RH, gradonačelnik Mirko Duspara je naglasio kako je na današnjem sastanku utvrđeno da građani Slavonskog Broda posljednjih osam godina dobivaju samo obećanja.

Još prije mjesec dana uputili smo dopis premijeru, na koji do danas nije odgovorio. Očekivali smo da će doći na današnji sastanak što je i morao učiniti, jer od velikog prosvjeda na glavnom gradskom trgu i dalje svaki dan udišemo zagađen zrak. Brođanima je dosta obećanja i od Vlade RH očekujemo da napokon poduzme nešto konkretno. Netočno je da nema rješenja. Konkretno rješenje je u JANAF-u koji Rafineriji nafte Brod šalje oružje koje Brođane ubija osam godina“- upozorio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je ponovno upozorio i kako je prema Akcijskom planu povećanja kvalitete zraka Grad primoran učiniti sve kako bi se spriječilo svako i najmanje zagađenje u Slavonskom Brodu, a glavni izvor zagađenja zraka i dalje nesmetano radi u susjednoj državi.

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Sastanak s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša na temu zagađenja zraka ponovno bez konkretnih zaključaka i mjera

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.