Ostale vijesti

Hrvatska-nova članica Europske Unije

 

 

Hrvatska 28. članica EU

Točno u ponoć 1. srpnja 2013. Hrvatska je postala 28. članica Europske Unije. Proslavi ovog povijesnog datuma za Hrvatsku pridružili su se i Brođanke i Brođani, koji su već od poslijepodnevnih sati mogli uživati u prigodnom programu organiziranom na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić.

Koncert barokne glazbe tenora Krešimira Špicera u Crkvi Presvetog Trojstva te milenijsko kolo u kojem su sudjelovale plesne skupine i svirači brojnih KUD-ova samo su dio bogatog programa koji je na brodsko Korzo privukao uistinu velik broj građana.

Publiku su tijekom večeri zabavljali Hrvatsko pjevačko društvo „Davor", Ženski vokalni ansambl „Ad astra", Muški vokalni sastav „Veseli šokci", Brodski Harmonikaški Orkestar "Bela pl. Panthy" i Brodski tamburaški orkestar. Točno u ponoć Gradska limena glazba „Željezničar" odsvirala je himnu Republike Hrvatske, a nakon toga gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara je uz himnu Europske Unije „Odu radosti“ i veliki vatromet podigao zastavu EU.

„ Svim Brođankama i Brođanima od srca čestitam današnji dan. Naš put ulaska u Europsku Uniju bio je dugačak i težak, no ponovno smo dokazali da smo država koja može savladati sve izazove. Današnji dan važan je i za naš grad, jer ulaskom Hrvatske u EU Slavonski Brod postao je najveći grad na granici Europske Unije i mislim da upravo u tome leži naš velik potencijal. Od danas su nam na raspolaganju europski fondovi koje treba znati iskoristiti za razvoj i napredak sredine u kojoj živimo. Kao gradonačelnik ovoga grada mogu vam obećati da ću ulagati svoj maksimum kako bi to i ostvarili“- istaknuo je gradonačelnik u svom obraćanju građanima.

Hrvatska 28. članica EU

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Hrvatska-nova članica Europske Unije

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.