Ostale vijesti

Grad Slavonski Brod poduzima sve mjere koje su u njegovoj nadležnosti kako bi se riješio problem OŠ „Milan Amruš“

16651072 384546031906376 182676975 oGrad Slavonski Brod već godinama poduzima sve potrebne mjere kako bi se za učenike OŠ „Milan Amruš“ osigurao novi i moderan školski objekt s najboljim uvjetima za rehabilitaciju i obrazovanje. Upravo kako bi im se omogućili što bolji uvjeti odgoja i obrazovanja, još 2014. godine ravnateljici i roditeljima učenika, kao prijelazno rješenje, ponuđeno je da učenici pohađaju nastavu u novoizgrađenoj i moderno uređenoj školskoj zgradi koja se nalazi u Ruščici. Ukupna površina ove škole je 3 000 m2, a iako je njen kapacitet za 450 učenika, za sada ju pohađa njih 45. Navedeni školski objekt je moderno opremljen, a uz učionice i kabinete, u prostoru se nalazi i dizalo, wc za osobe s invaliditetom, HACCAP kuhinja i druge prostorije koje jedna suvremeno opremljena škola treba sadržavati.

Uz razumijevanje da roditelji nisu bili spremni prihvatiti da škola za djecu s posebnim potrebama bude smještena u prigradskom naselju te da im je želja da ona ostane u Slavonskom Brodu, nastavljeno je s realizacijom projekta izgradnje školske zgrade OŠ „Milan Amruš“ . Naime, još 2013. godine prema Ministarstvu regionalnog razvoja Grad je prijavio izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove školske zgrade, osigurano je zemljište, ishođena građevinska dozvola, a projekt je kandidiran prema nadležnim ministarstvima za financiranje darovnicom Kraljevine Norveške. Također, gradonačelnik Mirko Duspara osobno je uputio zamolbu ministru znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Pavi Barišiću kako bi se što prije pronašlo konkretno rješenje za ovaj problem. Zasad se očekuje odgovor nadležnih ministarstava jer je, kao što to zakon propisuje, izgradnja ovakvih škola u ingerenciji ministarstva, odnosno države.

Što se tiče jučerašnjeg događaja, odmah nakon prijave problema djelatnici nadležnog odjela hitno su pristupili njegovom uklanjanju i prevenciji. Nažalost, utvrđeno je da su štetu prouzročili oluci koji nisu bili čišćeni i održavani već duže vrijeme, a to potvrđuju i fotografije koje se nalaze u privitku. No, bez obzira na to, nastala šteta je sanirana, a nadamo se da će javni istupi sugrađana vezani uz ovu problematiku, samo doprinijeti bržem rješavanju problema i utjecati na one koji su za to nadležni.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Grad Slavonski Brod poduzima sve mjere koje su u njegovoj nadležnosti kako bi se riješio problem OŠ „Milan Amruš“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.