Ostale vijesti

Održan sastanak na temu uvođenja jednosmjenske nastave s predstavnicima OŠ "Antun Mihanović"

Potaknut najavljenom konferencijom za medije na temu uvođenja jednosmjenske nastave u gradske osnovne škole, koja bi se trebala održati na inicijativu učitelja razredne nastave Osnovne škole „Antun Mihanović“ Marija Tandarića, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti Hrvoje Andrić danas je organizirao sastanak s predstavnicima ove škole. Na sastanku su tako prisustvovali ravnateljica Osnovne škole „Antun Mihanović“ Snježana Vinarić, učitelj razredne nastave Mario Tandarić, predstavnik školskog odbora Željko Čmelješević te predstavnik roditelja.

Tom prilikom prisutni su iznijeli svoje stajalište o uvođenju jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi „Antun Mihanović“ Područna škola Mali Pariz te su naveli svoje primjedbe o navedenoj tematici. Naime, jedna od njih odnosi se na pretpostavku da će pregradnjom učionica učitelji izgubiti kabinetski prostor. Međutim, u zgradi škole postoji predviđen prostor za kabinete te će on biti na raspolaganju svim učiteljima. Učionice ove gradske škole do sada su bile korištene kao praktikumi za potrebe studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. S obzirom da predstavnici škole tvrde kako pregradnjom prostorija to više neće biti moguće, ovim putem ističemo kako će i dalje ostati dovoljno prostora za obavljanje njihovih aktivnosti, a na tu temu su predstavnici Grada obavili razgovor i s nadležnim djelatnicima Fakulteta, koji na predviđene preinake nemaju primjedbi jer dvije od četiri učionice zadržavaju svoje gabarite.

S ciljem da se postigne zajednički dogovor oko provođenja navedenog projekta te da se njime osiguraju još bolji uvjeti obrazovanja za osnovnoškolce, dana 20. srpnja 2017. godine gradonačelnik Mirko Duspara već je održao sastanak s predstavnicima OŠ „Antun Mihanović“. Kao što je tada istaknuo, uvođenjem jednosmjenske nastave i stvaranjem uvjeta da učenici idu u školu samo u jutarnjem terminu želimo doprinijeti poboljšanju kvalitete nastave, ali i boljem organiziranju obiteljskog života i slobodnog vremena učenika. Također je potrebno naglasiti da će uvođenjem jednosmjenske nastave svi učenici Područne škole imati priliku biti uključeni u program produženog boravka, što dosadašnjim sustavom organiziranja nastave jednom dijelu učenika nije bilo omogućeno.  
 
Podsjetimo, prilikom uvođenja projekta produženog boravka, Grad se također suočio s primjedbama, ali nakon provođenja ovog projekta, koji se zaista pokazao kao model koji je stvorio bolje uvjete za osnovnoškolce i svim roditeljima omogućio siguran boravak djece nakon završetka nastave, vjerujemo da će se i uvođenje jednosmjenske nastave zaista pokazati kao projekt koji će biti na dobrobit svih, a najviše djeci i njihovim roditeljima.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održan sastanak na temu uvođenja jednosmjenske nastave s predstavnicima OŠ "Antun Mihanović"

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.