Ostale vijesti

Sastanak u Gradskoj upravi s predstavnicima Sindikata djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju

Danas se održao najavljeni sastanak između članova pregovaračkog odbora Grada Slavonskog Broda i predstavnika Sindikata djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Na sastanku se razgovaralo o Kolektivnom ugovoru i pitanju plaća te materijalnih prava djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju. Grad Slavonski Brod iznio je prijedlog u kojem su za djelatnike vrtića predloženi koeficijenti usklađeni s koeficijentima za djelatnike u osnovnim školama, uz uvećanje koeficijenta za 5 %. Ovaj prijedlog usuglašen je u travnju 2017. godine kao i tekst Kolektivnog ugovora, no potpisivanje Kolektivnog ugovora bilo je odgođeno s obzirom na tadašnje lokalne izbore s namjerom da ne dođe do ikakvih pogrešnih tumačenja u vezi navedenog. Isto tako, na sastanku je izloženo da je u prijedlogu proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu planirano i uvećanje osnovice plaće za 6 %, a planirani su i regres i božićnica. U prijedlogu proračuna to je povećanje za 1.004.800 kuna u odnosu na prošlu godinu. Predstavnici Sindikata su se usuglasili sa iznesenim prijedlozima, a nakon donošenja proračuna, najvjerojatnije će uslijediti i potpisivanje Kolektivnog ugovora.

Uzajamno razumijevanje i korektni odnosi oduvijek su bili sastavni dio komunikacije, između Grada i Sindikata djelatnika te ujedno sa svim djelatnicima dječjih vrtića koji svoj rad obavljaju odgovorno i savjesno, stavljajući u fokus ono što je u najboljem interesu najmlađih i najranjivijih, a to su djeca. Grad Slavonski Brod kontinuirano i dosljedno godinama ulaže u postojeće dječje vrtiće i nove projekte kako bi osigurao kvalitetniji, sigurniji i ugodniji boravak našim najmlađima sugrađanima. Izgrađena su tri nova vrtića „Tintilinić“, „Hlapić“ i „Potjeh“, a obnovljeni dječji vrtići „Stribor“, „Kosjenka“, „Radost“, „Seka i braco“, „Pčelica“, te uskoro kreće obnova za „Maslačak“ i „Trnoružicu.“ U proteklih sedam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića Grad je izdvojio preko 27 milijuna kuna te je izgrađeno 3 tisuće novih kvadratnih metara za djecu vrtićke dobi. Briga upravo za njih i novi projekti ostaju i dalje među prvima na našoj listi prioriteta.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Sastanak u Gradskoj upravi s predstavnicima Sindikata djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.