Ostale vijesti

Još traje natječaj za najam gradskih stanova mladim obiteljima uz mogućnost otkupa

dvosobni (3) resize

Natječaj za davanje stanova u najam mladim obiteljima u dobi do 40 godina s mogućnošću otkupa objavljen je prošli tjedan, 28. svibnja, i u tisku i na internetskim stranicama Grada Slavonskoga Broda. Rok za prijavu je 15 dana od te objave pa je natječaj još u tijeku, a sve zainteresirane mlade obitelji mogu podnijeti svoje prijave.

U najam se daje ukupno 12 stanova u stambenim zgradama u Ulici Vida Došena, a stanovi su dvosobni i trosobni, površina 49,29 m2 i 59,89 m2 te uz svaki stan ide i parkirališno mjesto površine 12,50 m. Početna visina mjesečne najamnine za dvosobne stanove je 920,00 kuna, a za trosobne 1.100,00 kuna. Obje stambene zgrade u imaju energetski certifikat - razred B, što znači da je riječ o izvrsno izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije i ujedno znatno manje režijske troškove za mlade obitelji.

Ugovor o najmu stana sklapa se na razdoblje od 5 godina, nakon čega se može produžiti na isto razdoblje. Važno je istaknuti da ukoliko se mlade obitelji nakon nekog vremena odluče otkupiti gradski stan, sva uplaćena najamnina se odbija od prodajne cijene stana. Na ovaj način Grad Slavonski Brod pomaže mladima da dugoročno riješe svoje stambeno pitanje, pri čemu se ne obračunava nikakva kamata od strane Grada, a mladi ne moraju ulaziti u kreditno zaduženje. Isto tako, kroz ovaj projekt mladim obiteljima se omogućuje i dodatna sigurnost jer će s Gradom imati zaključen ugovor o najmu stana, što s privatnim najmodavcima često nije moguće.

Sa izgradnjom novih stanova za mlade obitelji nastavlja se i u ovoj godini, za što je gradskim proračunom za 2018. predviđen iznos od 5 milijuna kuna.

Uvjete natječaja možete pogledati ili preuzeti ovdje Natječaj za davanje nekretnina u vlasništvu Grada Slavonskog Broda mladim obiteljima (do 40 godina) uz mogućnost otkupa

Kako izgledaju novi stanovi za davanje u najam mladim obiteljima i što sadrže pogledajte u priloženim galerijama

 

Dvosobni stan, površina 49,29 m2 :

  • ulazni prostor, kupaonica, 1 soba, dnevni boravak s blagovaonicom, kuhinja, ostava i lođa;
  • parkirališno mjesto 12,50 m2

Trosobni stan, 59,89 m2:

  • ulazni prostor, kupaonica, 2 sobe, dnevni boravak s blagovaonicom, kuhinja, ostava i lođa;
  • parkirališno mjesto 12,50 m2

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Još traje natječaj za najam gradskih stanova mladim obiteljima uz mogućnost otkupa

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.