Ostale vijesti

Kroz projekt „Lunch box faza III“ Grad osigurao besplatnu prehranu za 1520 osnovnoškolaca

Lunch Box

Kad grad koji nastoji omogućiti što bolje uvjete obrazovanja za polaznike gradskih osnovnih škola, s posebnim naglaskom na djecu slabijeg imovinskog statusa, Grad Slavonski Brod je u školskoj godini 2018./2019. osigurao besplatnu prehranu za osnovnoškolce kroz projekt „Lunch box faza III.“

Ukupna vrijednost ovog projekta, kojim je osigurana besplatna prehrana za ukupno 1520 učenika gradskih osnovnih škola, iznosi 1.499.691,03 kn, a projekt je sufinanciran EU sredstvima u 100 postotnom iznosu.

Projektom „Lunch box faza III“ osigurana je prehrana za učenike u riziku od siromaštva, djecu samohranih roditelja, djecu iz obitelji s troje ili više učenika te djecu nezaposlenih roditelja koja su polaznici gradskih osnovnih škola. Na ovaj način im se pruža osjećaj sigurnosti te se uklanjanju razlike u materijalnom statusu učenika unutar škole. Istovremeno, na ovakav način se preveniraju i nezdrave prehrambene navike osnovnoškolaca koje utječu na njihov rast, razvoju i motiviranost za obrazovanjem.

Projekt se provodi u okviru otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva – školska godina 2018.-2019.“ za koji Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku obnaša ulogu posredničkog tijela prve razine.

Ovaj instrument provodi se u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), koji podupire aktivnosti država članica EU u pružanju materijalne pomoći potrebitima. Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. predstavlja osnovni strateški dokument za korištenje i provedbu FEAD-a.

fond naj  min demo

Korisnik

mt_ignore
Grad Slavonski Brod

Partner u pripremi i provedbi projekta
mt_ignore

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Kroz projekt „Lunch box faza III“ Grad osigurao besplatnu prehranu za 1520 osnovnoškolaca

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.