Ispis

mt_ignore
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Naziv projekta:
Kuća Tambure - Slavonska notna bajka - opremanje
Korisnik:
Grad Slavonski Brod
Partneri:
Kratki opis projekta:
Projektom opremanja, restauriranim će se prostorima dati novi sadržaj kako bi Kuća tambure „oživjela“ kao interaktivni interpretacijski centar Slavonska notna bajka, posvećen tradicionalnoj tamburaškoj glazbi i tradicijskom hrvatskom glazbenom instrumentu, suvremeno interpretiran u prostorima kulturne baštine brodske tvrđave koji će predstavljati jedinstvenu formu u interpretaciji i prezentaciji tambure. Ovaj projekt dakle revitalizira nematerijalnu baštinu od nacionalnog značaja i oživljava je na inovativan i suvremen način, stvarajući javni prostor i nove turističke kulturne proizvode koji svojim sadržajima postaju važan dio ukupne turističke ponude grada Slavonskog Broda i destinacije Slavonija, ali i važan element u urbanizaciji i kulturnom razvoju gradskog lokaliteta, kao prostora svakodnevnog života lokalne zajednice.

Ostvarenjem ciljeva projekta osigurava se trajna zaštita ambijentalne vrijednosti uz odgovarajuće funkcije potrebne građanima i razvoju turizma u sinergiji s materijalnom baštinom Tvrđave Brod. Kuća Tambure – Slavonska notna bajka uključuje - „autentičnost i kreativnost” i bazira se na njegovanju sociokulturne i proizvodne (doživljajne) autentičnosti, odnosno na kreativnosti u razvoju proizvoda, destinacijskom pozicioniranju i komunikaciji s tržištem.
Ciljevi projekta:

Doprinos održivom gospodarskom razvoju Slavonskog Broda i okolne regije kroz razvitak i širenje ponude kulturnog turizma unaprjeđenjem kulturne baštine.

Opremanje Kuće tambure u suvremeni multimedijalni interpretacijski centar posvećen tamburi kao novu kulturno turističku atrakciju koja ima za cilj stvarati inovativne kulturno-umjetničke, edukativne i druge sadržaje. Kroz prateći sustav usluga i potpora usmjerenih na malo i srednje poduzetništvo, cilj ih je uključiti u razvoj i ponudu sadržaja, proizvoda i usluga na lokalitetu tvrđave, te na području grada Slavonskog Broda.

Projekt opremanja Kuće Tambure uključuje sljedeće komponente:
  • Suvremena audio-vizualna rješenja i muzejski postav - tradicionalni glazbeni instrument bit će interpretiran u doživljaju zvuka i prostora te će kombinirati suvremene elemente interaktivnog interpretacijskog centra i muzejskog postava;
  • Majstorsku radionicu s izložbenim prostorom (Muzej Tambure) koja omogućuje direktnu interakciju za posjetitelje kroz izradu suvenira tambure, doživljaj glazbe i njene povezanosti sa slavonskim načinom života;
  • Suvenirnicu/čitaonicu;
  • Polivalentnu koncertnu dvoranu za tamburaška i folklorna natjecanja, seminare, koncerte, festivale i druge manifestacije što će omogućiti širu korist za sam grad kao sadržaj javnog karaktera.
  • Razvoj sadržaja u multimedijalnom centru Kuća Tambure - Slavonska notna bajka uz razvoj sadržaja kulturnog turizma i promociju nematerijalne baštine ima širi nacionalni karakter i širi socioekonomski pozitivan utjecaj.
  • Kompletno opremanje prostora Kuće Tambure u multimedijalni interpretacijski centar posvećen tamburi uključuje opremanje koncertne dvorane, glazbenog studija, prostora za radionice i suvenirnice.
  • Promocija i marketing Kuće Tambure - brendiranje Kuće Tambure – Slavonska notna bajka uključuje izradu vizualnog identiteta i promotivnih materijala, promociju putem tradicionalnih kanala i digitalnu marketinšku kampanju.
Očekivani rezultati projekta:
Porast očekivanog broja posjeta mjestima kulturne i prirodne baštine i znamenitostima koja primaju potporu za 10.000 posjetitelja.
Ukupna vrijednost projekta:
5.000.000,77 kn
Iznos bespovratnih EU sredstava:
4.250.000,00 kn
Razdoblje provedbe projekta:
3.7.2020. - 3.3.2022.
Kontakt osobe za više informacija:
Damir Klaić, dipl. ing., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Anita Krnjić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Napomena:
„Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.“
 

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice:

 

eu fondovi lenta