fbpx
Ispis

mt_ignore
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Naziv projekta:
Obnova Tvrđave - infrastrukturni radovi
Korisnik:
Grad Slavonski Brod
Partneri:
Sažetak projekta:

Projektom je predviđena rekonstrukcija zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave Brod ukupne površine 1.686,90 m2 za potrebe budućeg edukativno-multimedijskog centra koji ima za cilj stvaranje inovativnih edukativnih sadržaja i njihovu projekciju pomoću najmodernije informacijsko-komunikacijske tehnologije, što će obuhvaćati informacijski centar, izložbeni prostor, prostor virtualne i proširene stvarnosti, multimedijalnu i prezentacijsku dvoranu, dok će na katu biti smješten Centar za nematerijalnu baštinu te Zvjezdarnica Brod. Opremanje će biti predmetom zasebnog budućeg Poziva.

Cilj projekta:

Obnova zapadnog dijela Sjevernog kavalira Tvrđave Brod, koja je zaštićeno kulturno dobro, kako bi se stvorili preduvjeti za namjenu objekta u javne kulturne i obrazovne svrhe i kulturni proizvod koji će zadovoljiti obrazovne i kulturne potrebe stanovništva Urbanog područja Slavonski Brod, doprinijeti njegovom održivom razvoju, urbanizaciji i turističkoj ponudi te se pozicionirati kao kulturna i turistička atrakcija kontinentalne Hrvatske.

Očekivani rezultati projekta:
Obnovljeno 1.686,9 m2 korisne površine zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave Brod u Slavonskom Brodu i stvoreni preduvjeti za namjenu prostora u budući edukativno-multimedijski centar.
Ukupna vrijednost projekta:
21.140.760,08 kn
Iznos bespovratnih EU sredstava:
17.969.000,00 kn
Razdoblje provedbe projekta:
1.4.2020. - 1.12.2021.
Kontakt osobe za više informacija:
Damir Klaić, dipl.ing; email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Dejan Vuksanović, dipl. oec; email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Napomena:
„Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.“
 

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice:

 

eu fondovi lenta