fbpx
Ispis

mt_ignore
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Naziv projekta:
GalerokazPERSPEKTIVA - Povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Slavonskom Brodu
Korisnik:
Grad Slavonski Brod
Partneri u projektu:
  • Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod 
  • Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod
  • Romska organizacija mladih Hrvatske
Kratki opis projekta:

Projekt „Perspektiva“ cilja na otvorenje novih perspektiva za 50 nezaposlenih osoba kroz utvrđivanje njihovih ambicija i talenata za rad, njihovo osnaživanje glede mekih i transverzalnih vještina te pohađanje nekog od verificiranih programa obrazovanja od strane ministarstva nadležnog za obrazovanje. Sve navedeno odvijat će se paralelno uz proces usklađivanja selektiranih zanimanja s potrebama na tržištu radu pri čemu će projektni tim provesti konzultacije s HZZ-om – Područni ured Slavonski Brod kao idealnim suradnikom koji nadgleda i ponudu i potražnju na tržištu rada. Upravo ovaj komplet usluga prema nezaposlenima baziran na suradnji javnog i civilnog sektora doprinijet će ostvarenju ciljeva i željenih rezultata što projekta što predmetnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava. Nakon završetka projekta tržištu rada na raspolaganju će stajati 50 stručnih osoba čija znanja odgovaraju potrebama tržišta rada i baziraju na teorijskoj i praktičnoj izobrazbi. Nadalje, pripadnici ciljane skupine projekta bit će osnaženi karakteri s primjerenim mekim i transverzalnim vještinama koji uživaju podršku stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina te su idealni kandidati za zapošljavanje.

CILJNE SKUPINE:

  • 50 nezaposlenih osoba, od toga: 10 pripadnika Romske nacionalne manjine, 5 osoba s invaliditetom te 35 dugotrajno nezaposlenih osoba
  • 15 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina
Cilj:
  1. Otvoriti nove perspektive za zapošljavanje i socijalno uključivanje za 50 nezaposlenih osoba s urbanog područja Grada Slavonskog Broda kroz jačanje njihovih stručnih znanja te osobnih vještina
  2. Poduprijeti proces razvoja novih perspektiva za 50 nezaposlenih osoba s urbanog područja Slavonskog Broda jačanjem kapaciteta 15 stručnjaka koji kroz svoj svakodnevni rad pružaju aktivni doprinos zapošljavanju i socijalnom uključivanju marginaliziranih skupina
Očekivani rezultati projekta:
Kroz programe obrazovanja, usavršavanja, doškolovanja i ciljane programe dodatnih mekih/transverzalnih vještina ojačana stručna znanja i vještine 50 nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina i približavanje stručnih znanja ciljne skupine potrebama tržišta rada, pridonošenje socijalnoj uključenosti i povećanju njihove zapošljivosti.
Ojačanim kapacitetima 15 stručnjaka omogućava se kvalitetnija usluga prema nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina s ciljem njihovog uključivanja u društvo i tržište rada.
Ukupna vrijednost projekta:
1.489.910,52 kn
Iznos EU potpore:
1.489.910,52 kn
Razdoblje provedbe projekta:
13.03.2020. do 13.03.2022.
Kontakt osobe za više informacija:
Vesna Zlatarević, mag. prim. ed., e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Monika Prgomet, mag.oec., e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Napomena:
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.
 

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice:

projekt resize

Korisnik:

mt_ignore
Grad Slavonski Brod

Projektni partneri:

 czsb

Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod

 hvidralogo2

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod

 romi

Romska organizacija mladih Hrvatske

 Partner u pripremi i provedbi projekta:
mt_ignore