Članci

Izgradnja kanalizacijske mreže u Vinogorskoj ulici

Kada se može očekivati izgradnja kanalizacijske mreže u Vinogorskoj ulici u Brodskom Vinogorju?

Radi se o staroj brodskoj ulici koja još nema adekvatno riješen problem kanalizacije dostojan života u 21. stoljeću. Nakon svake kiše odvodni kanali su puni fekalija iz septičkih jama i smrad je nepodnošljiv. Nije pošteno da su dijelovi grada koji do prije 15 godina nisu niti postojali potpuno infrastrukturno opremljeni, dok su stariji dijelovi u tom pogledu zakinuti. Kada Grad to namjerava riješiti?

ODGOVOR: 20.7.2016.

Poštovani,

Izgradnja kanalizacijske mreže u Vinogradskoj ulici predviđena je EU projektom „Brod 2“. Trenutno je u tijeku izrada projektne dokumentacije (građevinska dozvola - Odvodnja područja Brodsko Vinogorje) koja bi trebala biti dovršena do kraja ove godine. Vrijednost ukupnih radova na projektnoj i studijskoj dokumentaciji projekta „Brod 2“ veća je od 8,4 milijuna kuna. Nakon završetka ovog projekta pristupit će se izradi aplikacijskog paketa u vrijednosti od 330 milijuna kuna te ukoliko se on odobri od strane provedbenih tijela i Europske komisije, u 2017. godini očekujemo objavu natječaja i početak izvođenja radova.

U privitku se nalazi nacrt kanalizacijske mreže za područje Brodskog Vinogorja, a dodatne informacije o samom projektu „Brod 2“ možete pogledati na slijedećoj poveznici.

Odvodnja područja Brodsko Vinogorje

S poštovanjem,

Vodovod d.o.o.

U radu

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica