Članci

Za djecu iz sela plaćamo skuplji vrtić

 

Zašto djeca koja žive u selu , a upisana su u gradski vrtić ( Podvinje), moraju plaćati ekonomsku cijenu vrtića ( 1370 kn), a ostala djeca prema prosjeku plaće roditelja. Mislim da to nije u redu, dijete je dijete.

 

ODGOVOR: 19. veljače 2010.

Temeljem Pravilnika o uvjetima sudjelovanja roditelja u cijeni programa Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod, sukladno Članku 11.:

„Roditelji korisnici usluga Dječjih vrtića koji imaju prebivalište izvan grada Slavonskog Broda plaćaju punu ekonomsku cijenu boravka djeteta s obzirom na program koji koristi.“

Grad Slavonski Brod sufinancira boravak djece u dječjim vrtićima za roditelje korisnike usluga s područja grada s obzirom na njihova primanja do iznosa ekonomske cijene. Za roditelje korisnike usluga izvan područja grada općine bi se trebale uključiti u sufinanciranje kao što je to slučaj s Općinom Oriovac koja sufinancira boravak djece sa svoga područja do iznosa ekonomske cijene. Molimo Vas da s načelnikom Vaše općine sagledate mogućnosti sufinanciranja. Grad Slavonski Brod je spreman, ukoliko su načelnici općina zainteresirani i planiraju u svojim proračunima sufinanciranje, potpisati ugovor s načelnicima o sufinanciranju boravka djece u dječjim vrtićima.

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica