Članci

Uredite Štamparevu ulicu !

Živim u Ulici Andrije Štampara 17. Preko puta, na mjestu bivše parne pekare, gdje je prije dvije godine bilo parkiralište (na ulazu u Naselje kralja Tomislava) sada je močvara u kojoj su se izlegle žabe i vodene zmije. Prošle godine su napravili dio staze koji je tu nedostajao, ali se i ona već počela urušavati. Smatram da je takvo što nedopustivo u središtu  grada.  U čijoj je to nadležnosti i kada će se to zatrpati, očistiti ili na neki drugi način riješiti?

Nadalje, s druge strane  semafora pokraj pekarnice Dora nema nogostupa, a i automobili su tu uvijek parkirani, tako da mi, stanari,moramo s djecom hodati po pola ceste kako bi došli do semafora. Nekada je tu stajao znak Zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, ali ga je netko uklonio. Ljjudi koji idu u pekarnicu parkiraju se čak i na zebru, pa bih molila da mi odgovorite: postoji li i za ovaj problem nekakvo rješenje. Hvala!

 Odgovor: 20. svibnja 2010.

 U tijeku je sanacija predmetne pješačke staze u ulici A.Štampara.

Što se tiče ograđenog gradilišta koje je u privatnom vlasništvu, a za  koje je ishođena građevinska dozvola za izgradnju stambene građevine, Grad nema zakonske osnove kojom bi " natjerao" vlasnika da izgradi građevinu. Nekoliko puta predmetna lokacija

prijavljivana je građevinskoj inspekciji.

Prema prometnim propisima nije dozvoljeno  parkiranje u zoni raskrižja stoga ne možemo uvažiti Vaš prijedlog.

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica