Članci

Zaprašivanje komaraca od 19. lipnja dvaput dnevno!

Dokle se došlo sa zaprašivanjem komaraca i kakav je plan?

Odgovor: 18. lipnja 2010.

Sinoć je  tvrtka Argus ,koju je angažirao Grad  Slavonski Brod, počela zaprašivanje komaraca na potezu od Save, šireg područja Tvrđave, Klasije, Plavog polja, Ulice Hanibala Lucića, prostora oko Bille, Autobusnog kolodvora do Trga pobjede – rekla nam je  voditeljica za dezinsekciju i deratizaciju sanitarna inženjerka Ivanka Mušicki. Večeras se nastavlja u naseljima Slavonija I i II, Ulica Pavla Miškina, centar, Gupčeva i nastavak pojasa uz Savu.

Od sutra,19. lipnja komarci će se zaprašivati dva puta dnevno, ujutro i navečer, u vrijeme kada nisu u skloništima. S uništavanjem komaraca nastavit će se slijedećih 5 do 7 dana sve dok ne budu obrađeni svi dijelovi grada tako da građani  budu strpljivi jer će svi doći na red. Inače se zaprašivanje obavlja iz vozila i ručnog uređaja( tamo gdje vozilo ne može proći), a važno je naglasiti da se ne može obavljati ukoliko puše vjetar ili pada kiša jer nema efekta te je  tada   bolje pričekati da se vrijeme stabilizira. Prema riječima inženjerke Mušicki istodobno sa zaprašivanjem privodi se  kraju treći larvicidni tretman, odnosno uništavanje larvi komaraca u vodi, gdje se legu, a koje je puno učinkovitije od zaprašivanja  ( uništi se 80 % larvi).

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica