Članci

Mikrorajon- ambrozija pod prozorima

Poštovani,pojas oko kotlovnice na Mikrorajonu toliko je zarastao u travu i korov da polako prerasta u prašumu ,s naglaskom na južni dio površine . Nadalje i još alarmantnije , tik uz to nalazi se novoizgrađena stambena zgrada ,a da stvari budu još i zanimljivije ispred zgrade (istočno ) na privatnom zemljištu  nalazi se rasadnik ambrozije . U više navrata upozoravao sam vlasnika da poduzme radnje i ukloni tu plantažu ambrozije , ali isti ne poduzima ništa ignorirajuči i zakonsku obavezu. Radi se o zemljištu u vlasništvu tvrtke Temo.d.o.o.iz Slavonskog Broda.Svojim neodgovornim ponašanjem direktno ugrožava stanare iz spomenute zgradi jer nama ta opasna biljka praktično raste ispod prozora.

Molim nadležne služe da poduzmu radnje kako bi se vlasnik primjereno sankcionirao u skladu sa zakonom, te da žurno poduzme radnje oko uklanjanja te opasne biljke .Vlasnik spornog zemljišta na ovaj način nebrige čini direktnu ugrozu stanara zgrade i ostalih građana.

ODGOVOR:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva donio je Naredbu o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije i ista je objavljena u Narodnim novinama  RH br. 72/07.

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica