Članci

Tko kontrolira radno vrijeme kladionica ?

Prozvala bih kladionice sve redom no napomenut ću primjerom sportsku kladionicu "Supersport" koja ima radno vrijeme SVAKIM danom do 20.00 sati. No sve češće su kladionice otvorene i do 21.00 (ne govorim za tzv. dežurne kladionice koje imaju izvješeno radno vrijeme do 22.00). Moje pitanje je: tko to može kontrolirati tj. kako "natjerati" te poslodavce da se pridržavaju izvješenog radnog vremena (u dane kada se vrijeme produžuje samo se izvjesi rukom napisano da se radi npr. do 21.00). Isto tako postavljam pitanje kako pokušati uredovati da se u tim prostorima pokuša natjerati poslodavca da poštuje i državne i vjerske praznike s obzirom da se i na te dane radi puno radno vrijeme?


ODGOVOR: 4.11.2010.

Nažalost, prema raspoloživim informacijama trenutno nitko ne kontrolira radno vrijeme kladionica, ne samo u gradu Slavonskom Brodu već u cijeloj Republici Hrvatskoj.
Prema informaciji iz Državnog inspektorata u Slavonskom Brodu, kladioničarska djelatnost (pa tako i reguliranje radnog vremena kladionica) trenutno uopće ne podliježe zakonskoj regulativi i inspektorat nema uporišta za djelovanje. Čudno, ali istinito.
Ovo pitanje nije ni u nadležnosti Grada koji svojom odlukom regulira radno vrijeme ugostiteljskih objekata.
Ukoliko,  pak, smatrate da se produženim radnim vremenom kladionica narušava javni red i mir, u tom slučaju možete se obratiti Policiji.
Rijesen.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica