Članci

Uništavanje dječjeg igrališta u MO Zrinski-Frankopan

U mjesnom odboru Zrinski Frankopan, odmah uz dom mjesnog odbora, instalirano je  dječje igralište. Instalirani sadržaj namijenjen je djeci ne starijoj od predškolske uzrasti. Sprave su instalirane u dijelu koji je okružen bujnim krošnjama zasađenih borova, breza i još nekih vrsta drveća. Upravo ta pozicija igrališta koriste adolescenti, stariji pojedinci i grupe zadržavajući se na igralištu, konzumirajući alkohol, duhanske proizvode pa čak i opijate. Vozilima se vozaju i parkiraju na zelenu površinu, puštaju glasno neprimjerenu glazbu te svojim ponašanjem ometaju stanare u naselju. Igralište i okoliš su višekratno demolirali da je bilo potrebno intervencija vatrogasaca, policijskih službenika i samih stanovnika naselja. To igralište postalo je ruglo tako demolirano i ničemu instalirane sprave ne koriste osim predmetima daljnjeg uništavanja. Stanari i vlasnici obiteljskih kuća zahtijevaju da se  to dječje igralište izmjesti na površinu koja nije zaklonjena stablima i tako onemogući sakupljanje pojedinaca koji su poznati policiji radi društveno neprihvatljivog ponašanja. Izmještanjem igrališta spriječile bi se možebitne štete koje mogu nastati nedopuštenim radnjama pojedinaca koji se zadržavaju tu zaštićeni od pogleda okoline. Do sada su višekratno podmetali požare, zapalili dom, stablo bora, odrezali više desetljeća star bor i brezu, zapalili plastični tobogan, demolirali kante za otpatke, zapalili klupu za sjedenje, demolirali sprave za zabavu djece,porazbijali staklene površine na domu itd.

ODGOVOR: 23.11.2010.

Od 2007. godine do 2010. godine, na dječjem igralištu i na zgradi mjesnog doma, kao i u njihovoj neposrednoj blizini, policija je evidentirala tri kaznena djela Oštećenja i uništenja tuđe stvari. U 2010. godini prijavljena su dva kaznena djela Oštećenja i uništenja tuđe stvari i to u prvom slučaju 6. rujna, kada je nepoznati počinitelj oštetio dva betonska stola za stolni tenis, pored mjesnog doma ogulio koru drveta bora, oštetio jedan koš za smeće, te oštetio više plastičnih roleta na zgradi doma i u drugom slučaju 9. rujna, kada je nepoznati počinitelj polomio tri mlade sadnice drveta. Protiv nepoznatih počinitelja policija je  podnijela kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te kroz svakodnevni rad i kriminalistička istraživanja nastavlja svoje aktivnosti s ciljem otkrivanja počinitelja ovih kaznenih djela. Policijski službenici tijekom ophodnih djelatnosti, a posebno u noćnim satima, obilaze ova i slična mjesta u gradu Slavonskom Brodu s ciljem sprječavanja počinjenja ovakvih kaznenih djela i nedoličnog ponašanja na javnim mjestima,  kao i otkrivanja počinitelja već počinjenih kaznenih djela, te tom prilikom provjeravaju identitet zatečenih osoba i poduzimaju druge potrebite mjere i radnje. 
 
S poštovanjem, MUP, Policijska uprava Brodsko posavska
 
   Dopuna odgovora: -Ukoliko komunalni redar zatekne parkirana vozila na zelenoj površini podnosi obvezni prekršajni nalog protiv počinitelja ili ako zatekne osobe u uništavanju gradske imovine pozvat će policiju. Komunalni redar osim ovoga mjesnog odbora pokriva još i Brodsko Vinogorje i Mali Pariz i u toku tjedna ne može stalno prolaziti pokraj navedenog igrališta zbog čega je vrlo teško zateći osobe u prekršaju.

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Djelomicno_rijes.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica