Članci

Topla voda u Naselju Slavonija I

POŠTOVANI, VEĆ SAM PISALA O PROBLEMU TOPLE VODE NA SLAVONIJI I 4/3. NAIME, RADI  SE O TOME DA BI NA SLAVINU TOPLE VODE POTEKLA TOPLA VODA PRVO VAM 5-10 MINUTA TEČE HLADNA VODA. KADA SAM O ISTOM PROBLEMU PISALA  U DESETOM MJESECU NAKON OBJAVE "SERVISU 48" KRAĆI PERIOD JE SVE BILO U REDU PA SAM UPUĆENA MISLITI DA JE PROBLEM MOGUĆE RIJEŠITI SAMO TREBA MALO DOBRE VOLJE.

KATICA GOSPOČIĆ

 ODGOVOR: 3.12.2010.
Prema članku 28. Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom (Narodne novine broj:129/06) mjesto razgraničenja između distributera toplinske energije i kupca toplinske energije je zajedničko mjerilo (kalorimetar) toplinske energije koje se, u ovom slučaju, nalazi u toplinskoj stanici zgrade 4 Naselja Slavonija I. Za zajedničke instalacije centralnog grijanja i tople vode koje se nalaze iza zajedničkog mjerila toplinske energije odgovoran je upravitelj zgrade.
Služba toplinarstva  TD Brod-plin d.o.o. redovito  provjerava   isporuku toplinske energije za  centralno grijanje i  toplu vodu na mjestu razgraničenja između distributera i kupca, a čija je isporuka primjerena, odnosno u skladu sa odredbama navedenih Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom.
Brod-plin d.o.o. (distributer toplinske energije) na pisane zahtjeve pruža tehničku potporu svima koji ju zatraže,  pa ćemo naravno isto učiniti i predstavniku stanara i upravitelju predmetne zgrade.
Uslijed problema kod isporuke toplinske energije za toplu vodu iza mjesta razgraničenja između distributera i kupca toplinske energije u zgradi 4 Naselja Slavonija I, ovim putem ponovno predlažemo da u zajedničkoj suradnji predstavnika stanara i upravitelja predmetne zgrade izvrši se cjelokupan pregled zajedničkih instalacija. U tu svrhu Brod-plin d.o.o. će Vam dati stručnu pomoć iz službe toplinarstva u osobi Ante Ravlić,mag.ing.stroj., koji se i tijekom ove godine na poziv upravitelja zgrade i predstavnika stanara uključivao u rješavanje, te je dao i prijedloge rješenja za otklanjanja nedostataka koji su u području nadležnosti upravitelja zgrade i predstavnika stanara, odnosno nalaze se iza zajedničkog mjerila toplinske energije tople vode i grijanje, a radi što kvalitetnijeg pronalaska i otklanjanja nastalog problema. Još jednom napominjemo da je TD Brod-plin d.o.o. uvijek na pisani zahtjev upravitelja i predstavnika stanara pružao istima tehničku potporu, što će činiti i ubuduće.

S poštovanjem, BROD-PLIN d.o.o., Slavonski Brod

Rijesen.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica