Članci

Naš Brod - projekt uređenja obale Save

Pohvale za pojačan trud na Tvrđavi te budućem izgledu Poloja kojega trebamo povezati s gradom krčeći raslinje od Poloja do splavova. Postoji li plan? Popločavanje obale od Brođanke do Splavarske ulice te od Korza do mosta.Postoji li projekat?

Odgovor: 17.05.2012.:
Hrvatske vode su ugovorom o zakupu javnog vodnog dobra, iz siječnja 2012. godine, Gradu Slavonskom Brodu, na 30 godina za cijenu od 0 kuna u zakup dale tražene prostore savske inundacije, koje u naravi predstavljaju kupalište Poloj i okolni teren (ukupno više od 200.000 m2). Površina se može koristiti u skladu s namjenama navedenim u ugovoru. Dio savske inundacije uzvodno od Poloja je prekriven šumom, prema mojim saznanjima nalazi se u gospodarskoj osnovi Hrvatskih šuma, te su takvi radovi, odnosno odobrenje istih u njihovoj nadležnosti.
Što se tiče nastavka obaloutvrde, Hrvatske vode su naručitelj projektne dokumentacije "Glavni projekt sanacije lijeve obale Save u Slavonskom Brodu, od km 363+100 do km 363+700, što u naravi predstavlja nastavak postojeće obaloutvrde, od KKD "Ivana Brlić Mažuranić", do uzvodno ušća Mrsunje. Projektna dokumentacija je izrađena u tvrtki "Hidroing", Osijek, lokacijska dozvola je izdana, slijedi sređivanje imovinsko - pravnih odnosa, u tijeku je postupak ishođenja građevinske dozvole. Početak radova i dinamika izvođenja ovisi o financijskim sredstvima, te Vam u ovom trenutku ne mogu isto precizno definirati.
Dio savske obale od Brođanke do Splavarske ulice nije za sada projektiran. Naime, Grad Slavonski Brod bi za navedenu dionicu trebao izraditi provedbeni plan, kako bi se u suradnji s ostalim subjektima (Hrvatske vode, Kapetanija pristaništa, Agencija za plovne puteve, Kajak - kanu klub, Turistička zajednica...) definirala namjena prostora. O tako zadanim uvjetima ovisi, naravno, i rješenje obaloutvrde. Za sve eventualne dopune i pojašnjenja, izvolite nam se obratiti.

Sa štovanjem,

Voditelj VGI "Brodska posavina", Davorin Piha, dipl.građ.inž.

Buduca_investicija.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica