Članci

Divljanje na ŠRC Poloj

Poštovani,
Primjetila sam da na području ŠRC Poloj gotovo svakodnevno patrolira policijska služba no nije mi jasno čemu ona zapravo služi? Naime, skupine tinejdžera na biciklima svojom divljom i nepropisnom vožnjom, neopreznim zaobilaženjem te namjernim zalijetanjem ozbiljno ugrožavaju sigurnost rekreativaca i šetača među kojima su često i mala djeca. Osim toga, ženske osobe su stalno izložene uvredljivim seksističkim komentarima i provokacijama pa čak i fizičkim nasrtajima od strane istih. Zar je moguće da to baš nitko ne primjeti? Znam da je gotovo nemoguće imati sve sudionike prometa pod kontrolom, posebno za vrijeme ljetnih gužvi no uz veći nadzor te opominanje i kažnjavanje pojedinih prijestupnika situacija bi se sigurno popravila. Mislim da svatko ima pravo na miran, dostojanstven i prvenstveno siguran boravak u prirodi i na javnim gradskim površinama. Nadam se da ćete ozbiljno razmotriti ovaj problem.

ODGOVOR: 11.9.2012.

Poštovana,

Zahvaljujemo se na Vašem upitu. Moramo naglasiti da smo isti proslijedili PU brodsko-posavskoj u čijoj je ingerenciji ovo pitanje. Što se tiče Grada Slavonskog Broda svakako ćemo uzeti u obzir Vašu primjedbu kako bi se što kvalitetnije pripremili za iduću ljetnu sezonu na ŠRC "Poloj". Iznimno nam je važno da građani Slavonskog Broda bez ikakvih neugodnosti mogu uživati u poboljšanim sadržajima ŠRC "Poloj".  


ODGOVOR: 13.9.2012.

Poštovani,
"Upit smo proslijedili Postaji prometne policije Slavonski Brod i Policijskoj postaji Slavonski Brod na postupanje, te Pododsjeku za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave. Međutim, građanka nije navela konkretan primjer i osobe prema kojima bi se postupalo, odnosno ako ranije već nije postupano. Možemo Vam odgovoriti da policijski službenici postupaju sukladno važećim propisima (Zakon o sigurnosti prometa na cestama, Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, Kazneni zakon RH i drugi važeći pravni propisi) kada osobnim zapažanjem ili po dojavi oštećenog utvrde bilo koju kažnjivu radnju.
Ukoliko bilo koji građanin izravno obavijesti, odnosno izvjesti o narušavanju javnog reda i mira ili počinjenju kaznenog djela, policija će postupiti sukladno važećim zakonima i propisima. Ovu primjedbu svakako ćemo uzeti u obzir prilikom obavljanja redovnih zadaća policijskih službenika na terenu. Usmjeriti ćemo ih na istaknute okolnosti, a ukoliko utvrdimo navedene ili slične kažnjive radnje postupit ćemo po zakonu.

Moramo dodati i to da su policijski službenici, koji rade na prometnoj sigurnosti na spomenutoj lokaciji, uvijek do sada reagirali na nepoštivanje prometne signalizacije i propisa. Za pitanje prometne signalizacije i uređenja prometa na ovoj lokaciji nadležan je Grad Slavonski Brod, a policija postupa prema trenutnom stanju uređenosti prometa i postojećoj prometnoj signalizaciji."

S poštovanjem,
PU brodsko-posavska

U_radu.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica