• Koronavirus

Obavijesti vezane uz koronavirus (COVID-19)

Zbog prevencije širenja koronavirusa, rad osnovnih škola i dječjih vrtića na području Slavonskog Broda od ponedjeljka će biti privremeno obustavljen

IMG 3254

U skladu s naputkom Nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te s ciljem poduzimanja zaštitnih mjera u prevenciji širenja zaraze koronavirusom (COVID-19), od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. prekida se nastava u svim osnovnim i srednjim školama te se privremeno obustavlja rad dječjih vrtića na području Slavonskog Broda na razdoblje od dva tjedna.

Obitelji koje nemaju mogućnost osigurati čuvanje djece, moći će ih dovesti u osnovne škole odnosno dežurni Dječji vrtić Hlapić jer će tamo biti i nastavnici i odgojitelji.

S ciljem da se obrazovni ciklus nastavi od ponedjeljka, nastava će se održavati putem televizije za učenike nižih razreda te putem interneta za učenike viših razreda i srednjih škola. O svim daljnjim informacijama roditelji i učenici bit će obaviješteni putem mrežnih stranica osnovnih škola i dječjih vrtića.

Nadalje, temeljem zaključaka Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije preporuča se odgađanje organiziranja svih javnih okupljanja na području Brodsko-posavske županije s ciljem sprječavanja širenja epidemije uzrokovane koronavirusom (COVID-19) i time Stožer prestaje izdavati suglasnosti za javna okupljanja. Ukoliko organizatori javnih okupljanja, unatoč preporuci Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, ipak odluče održati javno okupljanje, preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja, a dužni su provesti sve najviše higijenske standarde propisane od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i ostalih nadležnih institucija.

Građani se i dalje pozivaju na praćenje uputa Stožera civilne zaštite te na pridržavanje propisanih higijenskih postupanja. A za sve dodatne informacije u vezi aktualnim događanjima građani mogu pratiti službene stranice dječjih vrtića i škola Grada Slavonskog Broda ili možete kontaktirati dežuran broj Gradske uprave Slavonski Brod (217-042) te broj dežurnog Dječjeg vrtića Hlapić (446-014 ili 091 612 2222).

Odluka gradonačelnika Mirka Duspare o obustavi rada dječjih vrtića kao i zaključci Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije nalaze se u sljedećim prilozima:

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica COVID19 Zbog prevencije širenja koronavirusa, rad osnovnih škola i dječjih vrtića na području Slavonskog Broda od ponedjeljka će biti privremeno obustavljen