Objave za medije

Gradonačelnik javno zatražio odgovor od Brodsko-posavske županije; gdje je nestao novac za prijevoz srednjoškolaca?

Objavljeno: 02. travnja 2014.

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda u posljednjih nekoliko dana učestalo zaprima  pritužbe nezadovoljnih roditelja učenika srednjih škola, kojima je Brodsko-posavska županija odnedavno ukinula pravo na sufinanciranje prijevoza do škole. Naime, srednjoškolci iz dijelova Slavonskog Broda poput Vinogorja, Podvinja i Šestinca morali su vratiti svoje mjesečne karte prijevozniku.

Upravo zbog velikog broja pritužbi građana, ali i činjenice da su učenicima srednjih škola ostvarena prava oduzeta tri mjeseca pred kraj školske godine, gradonačelnik Mirko Duspara danas je uputio dopis županu Brodsko-posavske županije Danijelu Marušiću, te je zatražio hitno očitovanje o nastaloj situaciji.

S obzirom da su sva pitanja vezana uz srednje škole u nadležnosti Brodsko-posavske županije, gradonačelnik je od župana zatražio odgovor na pitanje što se dogodilo sa sredstvima iz usvojenog županijskog proračuna za 2014. godinu namijenjenim za sufinanciranje učeničkog prijevoza.

„Zbog čega roditelji i učenici nisu o ovim izmjenama obaviješteni početkom školske godine, nego se sada, nakon sedam mjeseci sufinanciranja od strane Brodsko-posavske županije, od njih traži da vrate svoje karte prijevozniku?“- istaknuo je gradonačelnik u upućenom dopisu.

Kako je istaknuo gradonačelnik Duspara nedopustivo je da su roditelji i učenici srednjih škola, koje je nastala situacija dovela u vrlo nepovoljan položaj, o svemu obaviješteni posljednji i stoga je zatražio da ga se izvijesti o načinu na koji Brodsko-posavska županija namjerava riješiti nastalu situaciju.