Objave za medije

Situacija u Slavonskom Brodu pod kontrolom, ali i dalje ozbiljna

Vodostaj rijeke Save u Slavonskom Brodu i dalje se smanjuje, a u 10,00 sati izmjeren je u visini od 877 centimetara. Vodeni val koji je jučer prošao kroz Slavonski Brod iz smjera Jasenovca nije utjecao na vodostaj rijeke Save.

Kako je istaknuto na jutros održanoj sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje grada Slavonskog Broda situacija je pod kontrolom, ali i dalje ozbiljna. Članovi stožera ispred Hrvatskih voda, Hrvatske vojske, MUP-a, vatrogasaca, Crvenog križa, bolnice, gradskih trgovačkih društava potvrđuju uredno i normalno stanje na području grada.

Tijekom noći su nastavljeni radovi na učvršćivanju savskog nasipa, no nije bilo potrebe za intervencijom pripadnika Hrvatske vojske. Pripadnici HV angažirat će se na prebacivanju vreća s pijeskom iz centra grada u naselje Josipa Rimca, gdje se i dalje radi na učvršćivanju nasipa.

Stanovnici naselja Josipa Rimca ostaju izmješteni u Podvinju i Brodskom Vinogorju sve dok Stožer za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije ne donese odluku o njihovom povratku u domove. Tijekom jučerašnjeg dana dio stanovnika ovog gradskog naselja samoinicijativno se vratio u svoje domove, unatoč upozorenjima da se i dalje radi na učvršćivanju savskog nasipa i da to čine na vlastitu odgovornost.

Do daljnjeg je na snazi i odluka o odgodi rada dječjih vrtića, te nastave u gradskim osnovnim i srednjim školama. Građani će na vrijeme biti obaviješteni o prestanku ove odluke.  

Stožer za zaštitu i spašavanje grada Slavonskog Broda ovim putem ponovno apelira na građane da redovno prate službenu web stranicu Grada www.slavonski-brod.hr na kojoj se pravovremeno objavljuju sve važne informacije.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Situacija u Slavonskom Brodu pod kontrolom, ali i dalje ozbiljna

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.