Objave za medije

Vodostaj rijeke Save u padu; nasip se i dalje nadzire

Danas u 13,00 sati održana je sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje grada Slavonskog Broda na kojoj je istaknuto slijedeće;

Vodostaj rijeke Save i dalje se smanjuje, a u 13,00 sati izmjeren je u visini od 849 centimetara. Ipak, nasip rijeke Save u Slavonskom Brodu i dalje se čitavo vrijeme nadzire. U suradnji s roniocima Specijalne policije poduzete su dodatne mjere za sprječavanje procjeđivanja savskog nasipa uz koji su, ispod površine vode, postavljene odgovarajuće folije. Tijekom noći su nastavljeni radovi i na dogradnji postojećih zečjih nasipa u naselju Josipa Rimca.

Pripadnici Hrvatske vojske, koji su posljednjih nekoliko dana koordinirali radove obrane od poplave, danas su se iz Slavonskog Broda uputili u ugroženija područja istočne Slavonije gdje je njihova pomoć u ovom trenutku potrebnija.

Stanovnici naselja Josipa Rimca i dalje ostaju izmješteni u Podvinju i Brodskom Vinogorju, a do daljnjeg je na snazi i odluka o odgodi rada dječjih vrtića, te nastave u gradskim osnovnim i srednjim školama. Građani će na vrijeme biti obaviješteni o prestanku ovih odluka.

U ovom trenutku još uvijek se zbrajaju posljedice visokog vodostaja rijeke Save u Slavonskom Brodu, a gradski Stožer za zaštitu i spašavanje dostavit će zaključak o procjeni štete Županijskom stožeru za zaštitu i spašavanje od kojeg je zatraženo i proglašenje elementarne nepogode na području Slavonskog Broda.

Zbog ogromnih šteta koje su poplave uzrokovale u mnogim gradovima i mjestima, Grad Slavonski Brod se uključio u akciju prikupljanja i dostave humanitarne pomoći nastradalim područjima u istočnoj Slavoniji, ali i u susjednoj BiH.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Vodostaj rijeke Save u padu; nasip se i dalje nadzire

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.