Objave za medije

„Slavonski Brod – grad primjer, a ne grad slučaj“

Objavljeno: 12. ožujka 2014.

„Slavonski Brod je s ovom Gradskom upravom postao grad primjer, iako bi mnogi željeli da bude grad slučaj. Brod se razvija i gradi bez skandala, a za transparentnost u poslovanju dobivamo i priznanja“ - istaknuo je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara na današnjoj konferenciji za medije, sazvanoj zbog dezinformacija o policijskoj istrazi Gradske uprave Grada Slavonskog Broda zbog projekta Gradskih bazena.

Iako su Državno odvjetništvo i policija dužni provjeriti svaku anonimnu prijavu o mogućem postojanju kaznenog djela, jer takve prijave mogu biti  koristan izvor informacija, slavonskobrodska Gradska uprava najbolji je primjer u kojoj mjeri se institut anonimne prijave može zloupotrebljavati.

„Od 2008. godine imali smo oko 25 anonimnih prijava, sve pod nazivnikom kriminalnih radnji. Prijave su stizale uz svaki projekt na kojem smo radili i niti jedna nije bila utemeljena. Gradska uprava je javna institucija i sve što se radi je javno, podložno provjerama. Protiv provjera nemamo ništa, dapače one su dobrodošle“- poručio je gradonačelnik Duspara, nadodavši kako rezultati svake nove provjere na kraju služe samo kao dodatna potvrda da se u Gradu Slavonskom Brodu radi potpuno zakonski, transparentno i u korist građana.

Ukupna vrijednost izgradnje Gradskih bazena u Slavonskom Brodu iznosi 50,5 milijuna kuna, dok je troškovnikom prvobitnog projekta za izgradnju bazena bilo potrebno osigurati čak 150 milijuna kuna. „Ako trebamo odgovarati zato što smo uštedjeli 100 milijuna kuna na projektu, mi smo spremni“- naglasio je gradonačelnik.

„Ne pripadam niti jednoj interesnoj političkoj skupini u ovom gradu, ni u ovoj državi. Radimo za dobrobit naših sugrađana i gradsku imovinu smo uspjeli sačuvati upravo od pojedinaca s kojima nas se pokušava izjednačiti plasiranjem ovakvih dezinformacija u javnost. Oni kojima to ne odgovara neka i dalje pišu prijave“- zaključio je gradonačelnik Duspara.