Objave za medije

Grad Slavonski Brod će sufinancirati udžbenike za brodske osnovnoškolce

Objavljeno: 24. srpnja 2014.

Nova školska godina donosi obvezu kupnje novih udžbenika za učenike osnovnih škola. Kako bi se pomoglo roditeljima osnovnoškolaca s područja Slavonskog Broda, Grad Slavonski Brod će sufinancirati nabavu školskih udžbenika i to sa 300,00 kuna po učeniku od I. – IV. razreda osnovne škole, te sa 600,00 kuna po učeniku od V. – VIII. razreda osnovne škole.

Pravo na sufinanciranje školskih udžbenika imaju učenici iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade kod Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. Isto pravo imaju i  učenici iz obitelji s troje i više djece, kojima su mjesečni neto prihodi kućanstva manji od 1.500,00 kuna po članu obitelji, a koji ne ostvaruju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu kod Centra za socijalnu skrb.

Zahtjev za sufinanciranjem nabave udžbenika roditelji mogu preuzeti u Pisarnici Gradske uprave Grada Slavonskog Broda ili na službenoj web stranici Grada, na kojoj su objavljene i sve informacije o dokumentaciji koju treba priložiti.

Ispunjene zahtjeve i potrebnu dokumentaciju roditelji trebaju dostaviti u Pisarnicu Gradske uprave Grada Slavonskog Broda najkasnije do 5. rujna 2014.