Objave za medije

Visoki prekršajni sud RH potvrdio; prekršajni nalozi izdani pojedinim ugostiteljima bili su opravdani

Ovih dana u Gradsku upravu Grada Slavonskog Broda je stiglo rješenje Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, koje potvrđuje da je pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i komunalno redarstvo Klaudija Tolić-Popović prije nekoliko mjeseci opravdano izdala prekršajne naloge pojedinim brodskim ugostiteljima.

Naime, dio brodskih ugostitelja nije se pridržavao ugovora o zakupu javne gradske površine. Iako su za to zaduženi komunalni redari tvrdili kako nema nepravilnosti na terenu, utvrđeno je da je dio brodskih ugostitelja svoje terase ipak postavljao na površini većoj od zakupljene, zbog čega im je pročelnica Tolić-Popović izdala prekršajne naloge. Pojedini ugostitelji žalili su se na izdane prekršajne naloge, a prvostupanjski sud njihovu je žalbu i usvojio.

Ipak, Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu Grada Slavonskog Broda na takvo rješenje prvostupanjskog suda, a cijeli predmet je ponovno vraćen u postupak uz jasnu uputu da je postupanje pročelnice Upravnog odjela za komunalni sustav i komunalno redarstvo bilo opravdano i u skladu s propisima. Rješenje Visokog prekršajnog suda tako potvrđuje da su prekršajni nalozi izdani ugostiteljima, koji se nisu pridržavali ugovora o zakupu javne gradske površine, bili u potpunosti opravdani.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Visoki prekršajni sud RH potvrdio; prekršajni nalozi izdani pojedinim ugostiteljima bili su opravdani

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.