Objave za medije

Grad Slavonski Brod uputio službeni dopis Ministarstvu s prijedlogom rješenja prostora za OŠ Milan Amruš

Nakon što je u srijedu na sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara predložio privremeno premještanje Osnovne škole Milan Amruš u prostore Područne škole u Ruščici, Grad Slavonski Brod jučer je uputio i službeni dopis resornom ministarstvu obrazovanja s ciljem realizacije tog prijedloga, kako bi se omogućio što adekvatniji prostor za nastavu učenicima s teškoćama u razvoju.

OŠ Milan Amruš ima 119 učenika na površini od svega 900 m2, a školu pohađaju 52 učenika s područja grada, 58 učenika od strane Brodsko posavske županije i 9 učenika iz drugih županija. Kako je navedena škola prostorno ograničena, Grad planira izgradnju nove škole za djecu s teškoćama u razvoju, a trenutni prostor rekonstruirati u dječji vrtić.

S druge strane, Grad je već ranije upozoravao na nelogičnost da novoizgrađena Područna škola Vladimir Nazor u Ruščici ostaje prazna i neiskorištena. Od ukupno šesnaest učionica u Ruščici, trenutno se koriste četiri za potrebe Područne škole, dok ostalih dvanaest učionica trenutno ne služi nikakvoj svrsi. Navedena škola je u potpunosti prilagođena djeci s teškoćama u razvoju, stoga predstavlja idealno privremeno rješenje za OŠ Milan Amruš za djecu s teškoćama u razvoju, dok Grad ne izgradi novu školu.

Na ovaj način Grad Slavonski Brod osigurao bi prikladne uvjete školovanja za djecu kojoj je to najpotrebnije, a riješio i problem financiranja režijskih troškova.

Na navedeni prijedlog Gradonačelnika Duspare iznijet na Županijskoj skupštini održanoj u srijedu, Županija je odgovorila kako je realizacija premještanja OŠ Milan Amruš u prostore Područne škole u Ruščici moguća u okviru cjelovitog rješenja koje u konačnici donosi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Ponukan potrebom za što žurnijim rješenjem, Grad Slavonski Brod jučer je uputio službeni dopis Ministarstvu, s navedenim prijedlogom.

Grad Slavonski Brod nada se što bržem očitovanju Ministarstva, kako bi učenici s teškoćama u razvoju što prije dobili prikladniji privremeni prostor, te kako bi Grad započeo proces izgradnje nove škole i rekonstruiranja postojeće u dječji vrtić.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Grad Slavonski Brod uputio službeni dopis Ministarstvu s prijedlogom rješenja prostora za OŠ Milan Amruš

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.