Objave za medije

Priopćenje za medije- „Slavonski Brod ponovno dobio najvišu ocjenu za otvorenost proračuna građanima"

Gradu Slavonskom Brodu danas je dodijeljena peta po redu nagrada za transparentnost u posljednjih šest godina, čime je potvrdio svoj status jednog od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.

Nakon nagrade za najtransparentniji gradski proračun 2010. godine, nagrada za transparentnost i odgovornost tijela lokalne i regionalne samouprave 2011. i 2014. godine te prošlogodišnje vrlo visoke ocjene za otvorenost proračuna građanima, Institut za javne financije danas je predstavio rezultate istraživanja o transparentnosti proračuna jedinica lokalne i regionalne samouprave, prema kojem je Slavonski Brod s ocjenom „odličan“ ponovno među najboljim gradovima u Hrvatskoj.

„Zaista smo ponosni na još jedno vrijedno priznanje koje je rezultat naše sustavne i otvorene dugogodišnje komunikacije s građanima, a zahvaljujući kojoj istovremeno imamo jasnu viziju što je uistinu potrebno unaprijediti u našem gradu. Našim sugrađanima svake su godine dostupne jednostavne i razumljive informacije o tome kako se i na što troši proračunski novac, a svake godine imaju priliku sudjelovati i u samom kreiranju proračuna“, naglasio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Uz detaljne informacije o proračunu za tekuću godinu te o izvršenju proračuna, Grad Slavonski Brod svake godine poziva građane da dostave svoje proračunske prijedloge vezane uz projekte i investicije koje smatraju prioritetnima. Samo u protekloj 2015. godini Gradska uprava je zaprimila gotovo 500 takvih prijedloga.

Na službenim stranicama Grada objavljen je i pojednostavljen proračunski vodič za građane, a zahvaljujući izravnom radijskom prijenosu ili prijenosu putem live-streama omogućen im je i uvid u odluke koje se donose na sjednicama Gradskog vijeća. Zahvaljujući ovakvom pristupu, čitav postupak kreiranja, usvajanja i provođenja proračuna za građane Slavonskog Broda je u potpunosti javan i transparentan.

Većini hrvatskih gradova u sklopu provedenog istraživanja je dodijeljena ocjena "dobar", a rezultati istraživanja su u cijelosti objavljeni na internetskim stranicama Instituta za javne financije http://www.ijf.hr/transparentnost/?params_1=transparentnost.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Priopćenje za medije- „Slavonski Brod ponovno dobio najvišu ocjenu za otvorenost proračuna građanima"

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.