Objave za medije

Priopćenje za medije - Duspara: „Od odgovornih sam zatražio da preplaćeni iznos građanima bude vraćen u što skorijem roku“

Objavljeno: 06. ožujka 2017.

„Do sada nisam bio upućen u postojanje ovog problema i čim sam informiran o naplati većih naknada za zaštitu voda sazvao sam sastanak s predstavnicima uprave Vodovoda. Na sastanku sam istaknuo kako je oštećenim građanima potrebno u što skorijem roku vratiti cjelokupan iznos naplaćenog viška uz kamate, nakon čega ću tražiti utvrđivanje odgovornosti za nastanak problema“ – istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara nakon sastanka s predstavnicima uprave Vodovoda.

Grad Slavonski Brod je u sklopu IPA projekta „Poboljšanje vodnogospodarske infrastrukture – Slavonski Brod“ vrijednog 30 milijuna eura sudjelovao u izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Prema studiji izvodljivosti projekta trebalo je doći do povećanja cijene vodnih usluga u prvoj godini po završetku projekta, a nakon isteka roka od godinu dana cijene su trebale biti značajno umanjene.

U procesu promjene cijena nastala je greška koja je rezultirala naplatom većih naknada za zaštitu voda, zbog čega je gradonačelnik Duspara danas sazvao hitan sastanak s predstavnicima uprave Vodovoda. Na sastanku je dogovoreno žurno isplaćivanje naplaćenog viška svim oštećenim građanima uz pripadajuće kamate, oko čega će građani detaljnije biti informirani u narednim danima.

Gradonačelnik Duspara će nastaviti pratiti proces povrata novca oštećenim građanima uz nadu kako se ovakvi propusti više neće ponavljati, pogotovo nakon realizacije važnih infrastrukturnih projekata koji su u interesu svih građana.