Objave za medije

Priopćenje za medije - Duspara: "I dalje ostajemo pri prijedlogu koji će doprinijeti povećanju plaća djelatnicima knjižnice"

„Iako su predstavnici Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi danas javno izrazili svoje nezadovoljstvo vezano uz prijedlog Grada oko povećanja plaćanja djelatnika Gradske knjižnice Slavonski Brod, i dalje ostajemo pri svom prijedlogu te smo otvoreni za svaku vrstu komunikacije i zajedničkog dogovora. Također, moram demantirati i navode da Grad ne ulaže u kulturu, a kao dokaz tome govori činjenica da se već godinama izdvajaju značajne sredstva za razvoj kulture u Slavonskom Brodu, a samo tijekom 2017. godini za kulturu je planirano preko 17 milijuna kuna, od čega na programe iz područja kulture odlazi gotovo 9.4 milijuna, a za kapitalna ulaganja u kulturu gotovo 7.7 milijuna kuna.“ – istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara povodom održane konferencije za medije Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Predstavnici Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi danas su održali konferenciju za medije putem koje su javnosti priopćili svoje nezadovoljstvo s prijedlogom oko povećanja plaća kojeg im je ponudio Grad Slavonski Brod.

Kao što je i ranije navedeno, s ciljem da se pronađe najbolje rješenje za djelatnike Gradske knjižnice Slavonski Brod, ponuđeno je povećanje plaća svim zaposlenima u knjižnici u skladu s omjerima koeficijenata plaća u gradskim službama. Takav model podrazumijeva usklađivanje i smanjenje plaća koje odskaču visinom svog iznosa, a upravo je iz tog razloga došlo do problematiziranja ovog pitanja.

Grad Slavonski Brod u potpunosti je spreman i voljan uskladiti plaće s omjerima koeficijenata plaća u ostalim gradskim službama te ih sukladno tome povisiti, kao što djelatnici knjižnice i zahtijevaju, no radi pojedinih osobnih interesa ta je mogućnost trenutno zaustavljena, a ovo se pitanje počelo politizirati. Upravo kako ne bi došlo do zloupotrebe ovih pregovora, odlučeno je kako će se pregovori zaključiti nakon nadolazećih izbora, a Grad je i dalje otvoren za komunikaciju i dogovor koji će rezultirati zadovoljavajućim rješenjem za sve strane.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Priopćenje za medije - Duspara: "I dalje ostajemo pri prijedlogu koji će doprinijeti povećanju plaća djelatnicima knjižnice"

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.