Objave za medije

Priopćenje za medije- Gradonačelnik dobio odgovor na dopis predsjedniku Vlade RH: Za Slavonski Brod nema financijskih sredstava za sanaciju štete od poplave

Na dopis gradonačelnika Mirka Duspare, upućenog 24. listopada 2017. predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću, vezano za sanaciju štete od poplave u gradu Slavonskom Brodu, došao je odgovor iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
„Ovim putem Vas obavještavamo da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nema planirana nacionalna sredstva koja bi se dodjeljivala u vidu financijske pomoći za sanaciju šteta od poplava.“ – stoji u očitovanju.
Nadalje, u očitovanju se gradonačelnika informira o programu s mogućnošću financiranja sanacija šteta od poplava iz sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, točnije Operativnog programa „Konkurentnost i koheziija“ (OPKK) za razdoblje 2014.-2020., a koji isključuje mogućnost ulaganja u sanacije. Zaključno, financiranje za sanaciju štete na području Slavonskog Broda nije prihvatljivo niti u okviru OPKK-a.

Gradonačelnik Mirko Duspara uputio je dopis predsjedniku Vlade (ne Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova) zbog toga da se rješavanju problema štete pristupi jednako i što prije, kao što je to bilo učinjeno i za druge gradove i županije, na primjeru Zadarske županije s čijim je predstavnicima Andrej Plenković održao sastanak upravo na temu sanacija šteta od poplave.
Kao odgovor na očitovanje koje je dobio, gradonačelnik i Grad će ustrajati i dalje na tome da Slavonski Brod i Slavonija imaju jednak tretman te očekuju pomoć kao i svi drugi gradovi i županije Republike Hrvatske koje je zadesila elementarna nepogoda, a koji na to imaju jednako zakonsko pravo.
Podsjetimo, da je Slavonski Brod prvi među ostalim gradovima i županijama pretrpio štetu od poplave još u svibnju, a nakon toga je u rujnu nepogoda zadesila Dalmaciju i Zadarsku županiju. Odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode izazvane velikom količinom oborina donesena je 19. svibnja 2017., a na području grada prijavljeno je 23.600.000,00 kuna štete od čega se preko 17.000.000,00 kuna odnosi na komunalnu infrastrukturu.

Odgovor donosimo u cijelosti ovdjeOdgovor Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Priopćenje za medije- Gradonačelnik dobio odgovor na dopis predsjedniku Vlade RH: Za Slavonski Brod nema financijskih sredstava za sanaciju štete od poplave

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.