Održana završna konferencija projekta "Helping – faza II"

B51F5147 1CF9 467C B0E4 E5558AEB6CDCGrad Slavonski Brod već godinama stvara što bolje uvjete za brodske osnovnoškolce. Uz razne projekte izgradnje, nadogradnje i energetske obnove školskih zgrada i druge programe, poduzimaju se i sve potrebne mjere kako bi se svim učenicima omogućili jednaki uvjeti odgoja i obrazovanja.

Upravo je iz tog razloga u školskoj godini 2016./2017. u osam gradskih osnovnih škola nastavljeno s provođenjem projekta „Helping – faza II“, a danas je u Velikoj vijećnici održana i njegova završna konferencija, koja je ujedno bila i prilika za rezime njegovih rezultata te učinke provođenja u gradskim osnovnim školama.

Naime, glavni cilj ovog projekta bio je osigurati uvjete za poboljšanje obrazovnih postignuća 44 učenika sa značajnim teškoćama u razvoju tijekom školske godine 2016./2017. kroz angažman 39 pomoćnika u nastavi i 1 komunikacijskog posrednika. Korisnik projekta je Grad Slavonski Brod, a partneri koji su se uključili u njegovo provođenje su gradske osnovne škole „Antun Mihanović“, „Bogoslav Šulek“, „Dragutin Tadijanović“, „Đuro Pilar“, „Hugo Badalić“, „Ivana Brlić Mažuranić“, „Milan Amruš“, „Vladimir Nazor“ te Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda d.o.o. Ukupna vrijednost projekta je 1.938.562,70 kuna, a iz Europskog socijalnog fonda odobreno je 1.783.477,68 kn bespovratnih sredstava.  

Na današnjoj završnoj konferenciji istaknuto je kako se provođenjem ovog projekta doprinijelo potpunoj integraciji učenika gradskih osnovnih škola s posebnim potrebama, i to na način da su se poticale njihove kompetencije i znanje potrebno za daljnje zapošljavanje, društvena uključenost te osobno ostvarenje u skladu s njihovim sposobnostima i mogućnostima.

Uz  zamjenika gradonačelnika Hrvoja Andrića, završnoj konferenciji projekta „Helping“ prisustvovali su i ravnatelji gradskih osnovnih škola uključenih u projekt, pomoćnici u nastavi te predstavnici Razvojne agencija Grada Slavonskog Broda.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Helping Održana završna konferencija projekta "Helping – faza II"