Javna priznanja Grada Slavonskog Broda

2010.

08. travnja 2010. godine, na svojoj 10. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javno priznanje i nagradu

POVELJA POČASNOG GRAĐANINA

Dr. Franji Komarici,
biskupu Banjalučke biskupije, uzornom humanistu, mirotvorcu, glasnogovorniku obespravljenih i progonjenih, promotoru vjerskih i kulturno-povijesnih vrijednosti te glasniku istine koji je vjerom i ljubavlju, praštanjem i pomirenjem stao u obranu čovjekovog dostojanstva.

ZLATNA ČAPLJA - NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

Mons. Vidu Mihaljeku (posthumno),
brodskom župniku, upravitelju svetišta Gospe Brze Pomoći, dekanu, te začasnom kanoniku čije je prihvaćanje, animiranje i dugogodišnje razvijanje pobožnosti Gospi Brze Pomoći pridonijelo nastanku svetišta u Slavonskom Brodu kao nove vrijedne "duhovne oaze" našega grada, županije, nadbiskupije i domovine.

 

GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA

Mirku Sečiću,
časniku Hrvatske vojske, za aktivno sudjelovanje u njegovanju, isticanju i obilježavanju obljetnica 157. brigade Hrvatske vojske koja je dala izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

 

Silviji Šetina,
magistrici društveno-humanističkih znanosti iz područja filologije za sveukupne vrijedne rezultate u stručnom i znanstvenom radu, obrazovanju generacija mladih kao i društveno - korisnom angažmanu.

 

Frani Piploviću,
za 25 godina javnog, političkog i stručnog rada kojim je obilježio društveni život, a svojim profesionalnim radom u novinarstvu, razvijenim komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, organizacijskim sposobnostima, individualnim inicijativama te višegodišnjim političkim djelovanjem promovirao Slavonski Brod kako u domaćim tako i međunarodnim okvirima.

 

Vlč. Pavlu Madžareviću,
župniku Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju, za nesebičnu skrb o vjernicima svoje župe i sveukupan doprinos na duhovnoj obnovi, humanitarnom djelovanju, kulturi i izdavaštvu, čime je oplemenio svoje župljane, žitelje grada i šire, a grad Slavonski Brod učinio prepoznatljivim.

 

Prim.dr.sc. Josipu Jeliću,
za unapređenje zdravstva i socijalnih vrednota, angažman u humanitarnom djelovanju Crvenog križa i zalaganje za ispravno obavljanje i vrednovanje liječničkog zvanja.

 

Prof.dr.sc. Ivanu Balenu,
dugogodišnjem rukovoditelju brodske bolnice, specijalistu interne medicine za sveukupan doprinos na unapređenju zdravstvene zaštite te izučavanje lokalne povijesti zdravstva.

 

Mr.sc. Boženi Coha,
specijalistici interne medicine, za sveukupan znanstveni i stručni rad na liječenju hematoloških bolesti te nesebičnu skrb o pacijentima oboljelim od teških bolesti.
 

Državnom arhivu u Slavonskom Brodu,
za 50 godina kontinuiranog rada na zaštiti, obradi i čuvanju arhivskog i registraturnog gradiva koje je kao izvorna baština nezamjenjiv izvor za proučavanje i razumijevanje naše povijesti, kulture i društvenih zbivanja.

 

Nogometni veterani grada Slavonskog Broda,
u obilježavanju vrijednog jubileja, 100 godina postojanja i djelovanja na očuvanju tradicije nogometa kao najpopularnijeg športa u gradu koji je okupio veliki broj djece i mladih te dao vrijedan doprinos športskom životu grada Slavonskog Broda.

 

ŠTIT BERISLAVIĆA

Dinki Marijanović
za dugogodišnja športska dostignuća u gimnastici i neizbrisiv trag u odgoju brojnih generacija natjecatelja s visoko rangiranim športskim dostignućima te gimnastičkih trenera i sudaca.

 

Branki Macan,
za dugogodišnju nesebičnu skrb i brigu o korisnicima te pružanje potpore, edukacije i motivacije radi njihove što bolje prilagodbe, smanjenja komplikacija i kvalitetnijeg življenja.

Anđi Valić,
za izuzetno zalaganje, dobročinstvo, volonterski i humanitarni rad kojim sve svoje slobodno vrijeme i nadarenost u kulturi i umjetnosti nesebično prenosi na mlađe generacije, poglavito invalidne osobe i osobe s posebnim potrebama, što je vidljivo u stalnom sudjelovanju u aktivnostima i kreativnim radionicama brojnih udruga.

Maestru Ivanu Bariću,
najstarijem aktivnom članu Udruge Limena glazba "Željezničar", koji je svojim  entuzijazmom, snagom, velikim trudom te fascinantnim sluhom uspio održati limenu glazbu kao nezamjenjiv i jedinstven glazbeni izričaj u gradu Slavonskom Brodu.

 

Stanislavu Hudiju,
predsjedniku i voditelju Dječjeg kazališta "Ivana Brlić Mažuranić", glumcu, redatelju i scenaristu brojnih predstava, inspicijentu i umjetničkom voditelju za sveukupne rezultate i  postignuća u promicanju i očuvanju tradicije lutkarstva te obogaćivanje kulturnih sadržaja za djecu.

 

Limenoj glazbi "Željezničar",
u godini obilježavanja vrijednog jubileja, 80. obljetnice rada, za kontinuirano djelovanje na njegovanju i očuvanju limene glazbe kao jedinstvenog glazbenog izričaja u gradu Slavonskom Brodu.