Javna priznanja Grada Slavonskog Broda

2014.

11. travnja 2014. godine, na svojoj 6. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javna priznanja i nagrade


POVELJA POČASNOG GRAĐANINA GRADA SLAVONSKOG BRODA

mr.sc. pateru DOMAGOJU ŠIMUNOVIĆU
svećeniku, nositelju evanđeoske misli i graditelju vrhunaravske božanske i ljudske zajednice, za 50 godina svećeničkog rada i 30 godina kulturnog i društvenog djelovanja, za sveukupan doprinos kulturnom, vjerskom, znanstvenom i prosvjetnom životu grada Slavonskog Broda i njegovih građana te promicanju vrijednosti, položaja i ugleda grada Slavonskog Broda.


 


ZLATNA ČAPLJA

ANTI KLARIĆU
jednom od prvih zastupnika Hrvatskog sabora, pučkom pravobranitelju i čovjeku koji je svojim životom promicao ime grada Slavonskog Broda, za sveukupni doprinos razvoju demokracije, ljudskih prava, prava manjina i poimanja općeg dobra.

 
GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA

DUBRAVKI ZRNČIĆ KULENOVIĆ
kazališnoj dramaturginji i redateljici, za 20 godina vrhunskog stručnog i stvaralačkog rada s odgojno-obrazovnom komponentom, strpljivosti, trajnog prijateljstva i moralne potpore djeci, učiteljima i djelatnicima Kazališno-koncertne dvorane.


BRANKU BANKOVIĆU

koreografu i plesnom pedagogu, za 20 godina vrhunskog stručnog i stvaralačkog rada s odgojno-obrazovnom komponentom, strpljivosti, trajnog prijateljstva i moralne potpore djeci, učiteljima i djelatnicima Kazališno-koncertne dvorane.

 

IVANU BREZIĆU - GIPSU
za predan dugogodišnji rad, ostvarene rezultate te izniman doprinos u razvoju i promicanju športa u cjelini kojim ostavlja neizbrisiv trag u povijesti športa Slavonskog Broda.

 

ŽUPI DUHA SVETOG
u godini obilježavanja 50. obljetnice djelovanja Župe kao duhovne oaze, nezamjenjivog izvora duhovne pomoći, humanitarnog, plemenitog i svekolikog djelovanja na dobrobit zajednice i društva.

 

Tvrtki "MOBILAR" d.o.o.
za ostvarene rezultate poslovanja orijentacijom na vanjska tržišta, investiranjem u opremu i ljudske kapacitete, uspješan rad na unapređenju kvalitete i modernizacije prepoznatljivog stila svojih proizvoda.

 

 


ŠTIT BERISLAVIĆA

IVI JURIĆU
dugogodišnjem članu i tajniku Udruge slijepih Brodsko-posavske županije, za svesrdan angažman, nesebičan rad i veliki doprinos u uspješnom rješavanju životnih problema slijepih osoba.

 

ŠTEFICI ŠARČEVIĆ
za 43 godine nesebičnog i humanog rada u okviru djelatnosti socijalne skrbi te izniman doprinos u profesionalnom djelovanju na dobrobit ljudi i zajednice kojim je postala sinonim svoje struke.

 

IVICI FRANJIĆU
za dugogodišnji rad i zalaganje u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, nesebičan humanitarni i volonterski rad te pružanje svesrdne pomoći braniteljima u potrebi.

 

MATIJI MIJAČ AGATIĆ
koja se kao trinaestogodišnja djevojčica aktivno uključila u široke akcije hrvatske dijaspore za vrijeme Domovinskog rata kada je Hrvatskoj bilo najteže, za plemenit i nesebičan doprinos u pružanju potpore i pomoći našem gradu i njegovim građanima.

 

LAVU ULIČNOM
za plemenitost i humanost u pomaganju drugima, za iskazan predan rad na širenju i podizanju svijesti o značenju volonterstva na dobrobit društva, za nesebičnu skrb, pružanje potpore i služenja bolesnom čovjeku.