Javna priznanja Grada Slavonskog Broda

2016.

28. travnja 2016. godine, na svojoj 16. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javna priznanja i nagrade


POVELJA POČASNOG GRAĐANINA GRADA SLAVONSKOG BRODA

VLADIMIRU JERKOVIĆU, dr.med
iskazujući poštovanje i zahvalnost iznimnom čovjeku, vrhunskom liječniku, kirurgu, stručnjaku, humanisti, političaru, za dugogodišnju visoku profesionalnost, predani rad, etičnost i gorljivu zauzetost za čovjeka u potrebi te neprijeporni doprinos u političkom i društvenom životu na dobrobit grada Slavonskog Broda, njegovih građana i opće dobro.

ZLATNA ČAPLJA - nagrada za životno djelo

ZLATKU KLOBUČARU
našem sugrađaninu, kreatoru suvremene tehnologije i znanja, za iznimna stručna i tehnička postignuća i rezultate kojim ostavlja neizbrisiv trag na podizanju gospodarskog ugleda tvrtke Đuro Đaković, simbola najvećih uspjeha hrvatske i slavonske teške industrije te promicanju imena grada Slavonskog Broda u zemlji i svijetu.


GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA

prof. dr. sc. DAMIRU MATANOVIĆU
dekanu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Dislociranog studija u Slavonskom Brodu, za dugogodišnji kontinuirani stvaralački i znanstveni rad, zalaganje i osobitu moralnu potporu, trajno prijateljstvo te pomoć i sudjelovanje u osobito vrijednim razvojnim projektima, programima i poslovima na dobrobit grada Slavonskog Broda, njegovih građana i opće dobro.

VINKU ANUŠIĆU
uspješnom brodskom poduzetniku, za dugogodišnji rad na unapređenju kvalitete proizvoda i ostvarene rezultate u poslovanju tvrtke koja doprinosi ugledu i prosperitetu grada Slavonskog Broda.

VELEUČILIŠTU U SLAVONSKOM BRODU
u prigodi obilježavanja 10 godina postojanja, kontinuiranog rada, iznimnog doprinosa na unapređenju i kvaliteti nastavnog procesa te profesionalnog razvoja visokog školstva i promicanja ugleda grada Slavonskog Broda.

SAINT JEAN INDUSTRIES d.o.o.
grupaciji iz Francuske, za ostvarene odlične rezultate poslovanja u Slavonskom Brodu te izniman doprinos gospodarskom i drugom boljitku grada Slavonskog Broda.

ZAVIČAJNOM KLUBU BROĐANI U BERLINU
humanitarnom udruženju jedinstvenom u Berlinu, Njemačkoj i Europi, u prigodi obilježavanja 25 godina nesebičnog humanitarnog rada, dobročinstva, trajnog prijateljstva te svesrdne pomoći na dobrobit građana i voljenoga grada Slavonskog Broda.

ŠTIT BERISLAVIĆA

MARIJI MATIĆ
profesorici hrvatskog jezika, za svesrdan stručan i predan pedagoški rad, iznimnu ljubav prema materinskom jeziku kojom ostavlja neizbrisiv trag u odgoju, stjecanju znanja i kreativnom izražavanju mladih te promicanju i podizanju ugleda učiteljskog zvanja.

IVI KRAJNOVIĆU
u obilježavanju 60. obljetnice umjetničkog i stvaralačkog rada Brođanina čija iznimna darovitost i  talentiranost, protkana perfekcionizmom i stvaralačkim potencijalom, ostavlja neizbrisiv trag u suvremenoj likovnoj umjetnosti i hrvatskom kiparstvu, a slavonski potpis u skulpturama kod je osobnog porijekla i prostora rođenja.

DRAGUTINU MOSTARKIĆU
sugrađaninu, šahovskom zaljubljeniku, za dugogodišnji sveukupni doprinos u društvenom i političkom djelovanju te promicanju ljudskih i moralnih vrednota na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda.

ZLATKU DUJMIĆU
predsjedniku Kreativne udruge mladih Slavonski Brod, organizatoru SB graffitt festa, festivala glazbe i iscrtavanja grafita, za iskazani talent, visoko profesionalni rad, izuzetnu vještinu umjetničkog izričaja kojim obogaćuje umjetničko stvaralaštvo te daje izniman doprinos promociji grada Slavonskog Broda kao prepoznatljivog mjesta na graffiti karti svijeta.

 

ANTUNU NOVAKOVIĆU
vrhunskom sportašu, hrvatskom reprezentativcu, za izniman doprinos i ostvarene izuzetne rezultate te daljnji poticaj u promicanju kajak sporta i grada Slavonskog Broda u zemlji i svijetu kao prepoznatljivog mjesta vrhunskih kajakaša.