Okončana savjetovanja

Prijedlog Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području grada Slavonskog Broda

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda ovim putem poziva zainteresiranu javnost da do 26. prosinca 2015. godine na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostave svoje komentare i mišljenja na prijedlog nove Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području grada Slavonskog Broda.

Dana 9. kolovoza 2015. godine na snagu je stupio novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti ( NN 85/15 ). Kako bi se „Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Slavonskog Broda“ ( Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br. 8/09 ) uskladila sa Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti, potrebne su njezine izmjene, odnosno potrebno je donijeti novu „Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Slavonskog Broda“.

Novine u tekstu priložene Odluke su ;

- definiranje radnog vremena „Objekata jednostavnih usluga“ koji svoje usluge pružaju u šatoru, na klupi, iz vozila i na plovnom ili plutajućem objektu, od 6.00 do 24.00 sata,

- definiranje radnog vremena „Catering objekata“, od 6.00 do 24.00 sata,

- definiranje uvjeta za produženje radnog vremena objekata iz skupine „Barovi“ i „Restorani“, za rad vikendom, uoči blagdana i praznika od 6.00 do 2.00 sata, i to samo onih koji ispunjavaju uvjete za rad noću prema posebnim propisima u zatvorenom prostoru, a uvedena je i obveza pribavljanja mišljenja turističkog vijeća Turističke zajednice Grada,

- definiranje radnog vremena ljetnih terasa ugostiteljskih objekata, od 6.00 do 24.00 sata i propisivanje uvjeta za ljetne terase u cilju otklanjanja buke,

- definiranje radnog vremena ugostiteljskih objekata na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, od 6.00 do 24.00 sata ( od 6.00 do 2.00 sata )

- propisivanje uvjeta i lokacija za pružanje ugostiteljskih usluga na klupama, u šatoru, u nepokretnom vozilu, u kiosku, na kolicima i sličnim napravama što će biti propisano posebnom Odlukom.


Zakon je u prijelaznim i završnim odredbama člankom 58. utvrdio obvezu predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave da usklade Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području jedinice lokalne samouprave sa odredbama ovog Zakona. Stoga se predlaže donošenje nove „Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području grada Slavonskog Broda“, a koju dajemo u prilogu.

Prijedlog Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području grada Slavonskog Broda

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Okončana savjetovanja 2015. godina Prijedlog Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području grada Slavonskog Broda

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.