Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Predstavnici HHO-a šokirani problemom zagađenja zraka u Slavonskom Brodu

podrska.jpg

Prije nekoliko dana gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu, dr.med kontaktirao je predsjednik Hrvatskog Helsinškog odbora za ljudska prava Ivan Zvonimir Čičak sa željom da HHO svim raspoloživim sredstvima pomogne u rješenju problema zagađenog zraka u Slavonskom Brodu. Danas je u Gradskoj upravi održan sastanka na kojem su uz gradonačelnika i predsjednika HHO-a sudjelovali i članovi Izvršnog odbora HHO-a prof.dr.sc. Ivo Banac  i dr.sc. Igor Peternel. Nakon sastanka održana je tiskovna konferencija.
 
Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak tom je prilikom izjavio kako je šokiran zagađenjem zraka u Slavonskom Brodu, ali i odnosom gradske političke elite prema ovom problemu. 
Predstavnici HHO-a najavili su kako će i sami u Zagrebu organizirati tiskovnu konferenciju na temu problematike oko rada Rafinerije nafte Brod, ali i doći na prosvjed Brođana koji žive u Zagrebu najavljen za subotu.
 
„Izvijestit ćemo međunarodne  institucije o ovom problemu, jer je Europska komisija već ranije upozorila Hrvatsku na to da u ovom pristupnom procesu ne radi dovoljno na problemima vezanim uz ekologiju, pogotovo kada je u pitanju kvaliteta zraka. Šokirani smo ponašanjem ministra zaštite okoliša koji ovaj problem zataškava umjesto da ga pokuša dići na međunarodnu razinu“- poručio je Ivan Zvonimir Čičak. 
 
Član Izvršnog odbora HHO-a dr.sc. Igor Peternel izjavio je kako su već na ulasku u Slavonski Brod osjetili snažan miris sumporovodika, a o njegovoj štetnosti dovoljno govori činjenica da su na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, gdje dr.sc. Peternel predaje kao profesor, zbog velike štetnosti za zdravlje već odavno zaustavljene sve vježbe studenata koje podrazumijevaju korištenje sumporovodika i benzena. 
 
Članovi HHO-a tvrde da Hrvatska ima samo jednu priliku za rješenje ovog problema, a ona podrazumijeva zatvaranje JANAF-ovih ventila, koji omogućuju dotok nafte u rafineriju. „Građani Slavonskog Broda probudite se i zaustavite ovaj problem! Ako neće oni u Zagrebu vi to možete. Nemojte spavati! O vašim se životima i zdravlju radi, ne o mojem.“ – upozorio je predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.
 
Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, dr.med zahvalio je predstavnicima HHO-a na iniciranju današnjeg sastanka, jer je Brođanima svaka pomoć dobrodošla, a pogotovo od jedne ovakve ozbiljne institucije.

mt_gallery
 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Predstavnici HHO-a šokirani problemom zagađenja zraka u Slavonskom Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.