Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Konferencija za medije na temu „Za čist zrak i očuvanje Save u Slavonskom Brodu"

Objavljeno: 16. veljače 2011.

TiskovnaU posjeti Gradu Slavonskom Brodu, dana 15. veljače 2011. godine, boravili su Vjeran Piršić, predsjednik Udruge „Eko Kvarner“ sa suradnicima: Majom Hasanbašić, predstavnicom Centra za ljudska prava iz Zagreba, Vedranom Horvatom predstavnikom fondacije HBS – Heinrich Boll Stiftung, predstavnicima tvrtke DLS d.o.o. iz Rijeke, Irmom Popović iz udruge „Zelena akcija“iz Zagreba “ te novinarkom portala H – Alter Marinom Kelava. 

Razlog dolaska bilo je sudjelovanje na tribini na temu „ Za čist zrak i očuvanje Save u Slavonskom Brodu“, upoznavanje s iskustvima, aktivnostima i mjerama koje se mogu poduzeti u cilju ostvarenja prava na čisti zrak i vodu te načini i mogućnosti povezivanja udruga, građana i lokalne vlasti u ostvarenju zajedničkog cilja.

Tijekom boravka u Slavonskom Brodu održana je konferencija za tisak, a s gostima Grada Slavonskog Broda održani su odvojeni sastanci kojima su bili nazočni predstavnici civilnih nevladinih udruga s područja grada Slavonskog Broda, odnosno predstavnici lokalne uprave (samouprave).